''2Cellos'' najavio novi album ''Let There Be Cello''

Novi album “2Cellos” ''Let There Be Cello'' izlazi 19. oktobra, a na njemu se poznati duo ''uhvatio'' kultnih filmskih kompozicija. -...

Sve o studiranju u Italiji na jednom mjestu

Za vas smo odabrali šest fakulteta koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru. Università La Sapienza di Roma ( www.uniroma1.it ) – Sa...

Srbi puše najviše, a Kolumbijci su najsrećniji

Austrija omogućava najviše plaćenih slobodnih dana radnicima (najmanje 22 plus 13 plaćenih dana praznika) a Srbija je prva po broju...

Ansambl naordnih igara "Lijevče" Razboj organizuje niz humanitarnih aktivnosti

Avgust 2018. je humani mjesec Ansambla narodnih igara "Lijevče" iz Razboja. Humanitarne aktivnosti sprovode se aktivno s ciljem...

Uhapšeni maloljetnici iz Gradiške zbog pljačke i posjedovanja droge

Tokom policijske akcije “Plazma 2” pripadnici PU Gradiška došli su do saznanja da se dva sedamnestogodišnjaka i jedan šesnaestogodišnjak...

Društvo

Uhapšeni maloljetnici iz Gradiške zbog pljačke i posjedovanja droge

Uhapšeni maloljetnici iz Gradiške zbog pljačke i posjedovanja droge

Tokom policijske akcije “Plazma 2” pripadnici PU Gradiška došli su do saznanja da se dva sedamnestogodišnjaka i jedan šesnaestogodišnjak mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više teških krađa. Tokom pretresa...

Gužve na graničnim prelazima u BiH

Gužve na graničnim prelazima u BiH

Od jutros su stanovnike Gradiške, opštine sa najvećim graničnim prelazom u BiH blokirale kilometarske gužve vozila koja se kreću prema granici sa Hrvatskom.

Nakon tragedije u Italiji iz Gradiške upozoravaju: Most na Savi pretvoren u parking dvije države

Nakon tragedije u Italiji iz Gradiške upozoravaju: Most na Savi pretvoren u parking dvije države

Poslije rušenja mosta i tragedije u Italiji, stanovnici Gradiške ukazuju na savski most na granici BiH i Hrvatske koji je pretvoren u parking za teretna i putnička vozila dvije države.

U Lužanima kod Gradiške niče prvo odmorište na autoputevima u RS

U Lužanima kod Gradiške niče prvo odmorište na autoputevima u RS

Autoput Banjaluka - Gradiška uskoro bi mogao da dobije prvo odmorište Lužani s pratećim sadržajem i benzinskom stanicom.

Zašto Gradiška nema dežurnu apoteku?

Zašto Gradiška nema dežurnu apoteku?

U Gradišci koja broji preko 50 hiljada stanovnika trenutno ni jedna apoteka ne radi tokom noći, odnosno ova opština nema dežurnu apoteku. Građani misle da im je neophodna dežurna apoteka,...

Gradiška dobija status grada

Gradiška dobija status grada

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Nacrt zakona o gradu Gradiška i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srpske.

Sport

Voljeni Dani Ager i trenutak koji je promjenio sve

Voljeni Dani Ager i trenutak koji je promjenio sve

Sjećate li se kakva je legenda bio Dani Ager? Kakvo glupo pitanje, način na koji je otišao i to u svoj Brondbi, i pored ponude Barselone, niko ne može da...

Laminci pregazili Bratstvo, Obradovac siguran protiv Ratara

Laminci pregazili Bratstvo, Obradovac siguran protiv Ratara

U vikendu iza nas startala je i nova sezona u Opštinskoj fudbalskoj ligi Gradiška. Sudeći po prvih devedeset minuta, očekuje nas i te kako interesantna i uzbudljiva sezona. Na pet...

Torpedo, Kalemi i 13 Skojevki sigurni, Sloboda slavila u Milosavcima

Torpedo, Kalemi i 13 Skojevki sigurni, Sloboda slavila u Milosavcima

Ovog vikenda utakmicama prvog kola počela je nova sezona u Područnoj fudbalskoj ligi Gradiška. Turbulentan uvod, u jednu od najkvalitetnijih Područnih liga u RS, nije uticao na efikasnost, koja je...

Kozara trijumfovala: Pobjeda za Vladu Borkovića

Kozara trijumfovala: Pobjeda za Vladu Borkovića

Iako juče na Gradskom stadionu u Gradišci nije bio stadion ispunjen onoliko koliko se očekivalo, ipak preko 300 ljubitelja fudbala uz veliki osmjeh na licu napustilo je stadion, što zbog...

Golijada u Žeravici: Jedinstvo savladalo Ljubić

Golijada u Žeravici: Jedinstvo savladalo Ljubić

Fudbaleri Jedinstva iz Gradiške upisali su prvu ovosezonsku pobjedu u Drugoj ligi Republike Srpske grupa Zapad. Izabranici Borisa Savića u veoma dinamičnoj utakmici savladali su prnjavorski Ljubić rezultatom 4:3.

Kozara čeka Podrinje, Borac domaćin Tekstilcu

Kozara čeka Podrinje, Borac domaćin Tekstilcu

Ovog vikenda na rasporedu je drugo kolo u Prvoj fudbalskoj ligi Republike Srpske. Tri meča će sutra biti odigrana u istom terminu od 17 časova 30 minuta.

Rubrika za privredu

Politika & Ekonomija

Svijet & Region

Kultura

Moj stav

Intervju

Studentsko ćoše

Selo & poljoprivreda

Život & zdravlje

Tehnologija

Zanimljivosti

Vaša reklama kod nas!

Maja Trninić, učenica gradiške Gimnazije, našla se među 20 najboljih đaka generacije na konkursu koji su za 500 najuspešnijih učenika iz cijele Republike Srpske i Srbije organizovale kompanija LINK group i Fondacija za obrazovanje Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića.

Maja je tako dobila priliku da svoje usavršavanje i dalje napredovanje nastavi na ITAcademy, međunarodnoj školi za najtraženije IT profesije. Najsavremenije IT školovanje za buduće digitalne lidere.

Puno osmijeha, razgovora o novim idejama i pozitivne energije pred početak jedne nove zajedničke avanture. Ovako je protekao svečani prijem na Belom dvoru za najbolje učenike iz Srbije i Republike Srpske i buduće polaznike ITAcademy.

Zahvaljujući uspešnoj saradnji kompanije LINK group i Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, 20 najboljih đaka generacije sa ovih prostora besplatno će pohađati jednogodišnje školovanje na ITAcademy i imati priliku da stekne znanja za neka od najtraženijih zanimanja današnjice.

Na samom početku pozdravio ih je Nj.K.V. prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom.

„Vrlo je važno da ovi mladi ljudi postanu svesni šta je IT i koliko je važno da steknu obrazovanje u toj oblasti. U tome je budućnost, jer bez IT-ja se ne može, sve je digitalizovano. Želim ovim đacima da imaju dosta uspeha i da na kraju dobiju dobar posao“, rekao je prestolonaslednik.

Spoj modernog i tradicionalnog je dobitna kombinacija

U prijatnoj atmosferi, uz koktel i neformalno druženje, đaci, ali i njihovi roditelji, dobili su priliku da porazgovaraju sa predsednikom kompanije LINK group i da ga pitaju sve u vezi sa modernim obrazovanjem koje ova kompanija propagira.

„Bilo nam je posebno zadovoljstvo da podržimo decu koja su kvalitetna i koja su to dokazala time što su najbolji đaci svoje generacije. Mislim da će im školovanje na ITAcademy pomoći, jer su oni generacija koju zovemo digitalnom. Svaka dodatna veština i znanje iz te oblasti učenicima daju samo dodatni plus, da mogu sutra dobro da startuju na tržištu rada, ili danas, kada treba da studiraju, izaberu fakultete, iako možda i nekog drugog tipa, ali IT kompetencije dodaju vrednost na njihovo redovno školovanje.

Velika nam je čast da budemo deo projekta koji sprovodi Kraljevska fondacija i smatramo da je kombinacija modernog i tradicionalnog u svakom vremenu kombinacija koja daje rezultat“, rekao je predsednik kompanije LINK group, Valentin Kuleto.

Online školovanje i svjetski priznati sertifikati

Izabranim đacima generacije školovanja je svečano uručio prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević. Oni će IT akademiju pohađati online, i to program koji sami izaberu. Po završetku školovanja doći će u priliku da steknu i svetski priznate sertifikate, kao što su Microsoft, Oracle, Camridge i mnogi drugi.

„Vrlo sam zahvalan, dopada mi se način rada, mislim da je inovativan, nisam se do sada sretao kod drugih škola i fakulteta sa ovakvim programima, a pogotovo ne da u toku godinu dana, i to online, možete da naučite toliko korisnih stvari“, rekao je Đorđe Ogrizović, đak generacije u Trećoj beogradskoj gimnaziji.

Njegova koleginica iz beogradske Muzičke škole „Stanković” zahvalna je na pruženoj šansi.

„Zaista sam ponosna što u našoj državi postoji kompanija kao što je LINK group, koja pruža šansu mladim ljudima. To je dokaz da i u Srbiji može da se uspe i da se dođe do svetskog znanja“, rekla je Anđela na svečanom prijemu na Belom dvoru. 

Ovo su najbolji đaci generacije iz Srbije i Republike Srpske koji će nastaviti svoje školovanje na ITAcademy:

 1. Maja Trninić, Gradiška, Republika Srpska, JU Gimnazija

 2. Nina Brčkalo, Pale, JU SŠC „Pale”

 3. Nataša Popović, Sremska Mitrovica, Mitrovačka gimnazija

 4. Igor Šikuljak, Vlasenica, Republika Srpska, JU SŠC „Milorad Vlačić”

 5. Ivana Burmazović, Loznica, Gimnazija „Vuk Karadžić”

 6. David Nestorović, Velika Župa, Prijepolje, Prijepoljska gimnazija

 7. Đorđe Ogrizović, Beograd, Treća beogradska gimnazija

 8. Damjan Manojlović, Čačak, Tehnička škola Čačak

 9. Anđela Dinić, Beograd, Muzička škola „Stanković”

 10. Uroš Stojiljković, Ćuprija, Gimnazija Ćuprija

 11. Nikolina Bunijevac, Beograd, Trinaesta beogradska gimnazija

 12. Marko Pekez, Podrašnica, Republika Srpska, JU Gimnazija, Mrkonjić Grad

 13. Tamara Anđić, Beograd, Medicinska škola „Beograd”

 14. Vukašin Božić, Šabac, Šabačka gimnazija

 15. Ivana Vadović, Sombor, Srednja stručna škola „Sveti Sava”

 16. Aleksandra Ristić, Šekovići, Republika Srpska, SŠC „Petar II Petrović Njegoš”, gimnazija

 17. Filip Ćurić, Ćuprija, Tehnička škola Ćuprija

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

20
avg2018

''2Cellos'' najavio novi album...

Novi album “2Cellos” ''Let There Be Cello'' izlazi 19. oktobra, a na njemu se poznati duo ''uhvatio'...

20
avg2018

Sve o studiranju u Italiji na...

Za vas smo odabrali šest fakulteta koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru. Università La Sapie...

20
avg2018

Srbi puše najviše, a Kolumbijc...

Austrija omogućava najviše plaćenih slobodnih dana radnicima (najmanje 22 plus 13 plaćenih dana praz...

20
avg2018

Ansambl naordnih igara "L...

Avgust 2018. je humani mjesec Ansambla narodnih igara "Lijevče" iz Razboja. Humanitarne aktivnosti s...