Hrvatska može biti ponosna, jer je desetogodišnju vladavinu Ronalda i Mesija, prekinuo igrač koji je prije 15 sezona trčao po terenima Ugljevika, Žepča, Orašja, Modriče, Banja Luke.

Modrić je osvojio Zlatnu loptu sa 753 poena, značajno ispred drugoplasiranog Kristijana Ronalda, koji je osvojio 476 poen

Na trećoj poziciji je fudbaler Atletiko Madrida Antoan Grizman sa 414 poena, dok iza njega slijede Kilijan Mbape, Lionel Mesi, Mohamed Salah, Rafel Varan...

Zanimljivo je da je Modrić osvojio Zlatnu loptu sa skoro duplo više poena od glavnog konkurenta Ronalda, a da po mnogima najbolji fudbaler svijeta Mesi nije bio ni blizu Luki, te zauzeo tek petu poziciju.

Slovenac Jan Oblak i Hrvat Mario Mandžukić podijelili su 25. poziciju u glasanju, dok je Ivan Rakitić bio na diobi 19. mjesta.

Nekadašnji igrač Dinama, Intera (Zaprešić), Zrinjskog, Totenhema je ušao u istoriju kao prvi fudbaler sa Balkanskog poluostrva koji je osvojio Zlatnu loptu. Rođeni Zadranin do sada je osvojio četiri Lige šampiona, a ove godine je proglašen za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Rusiji, najboljeg igrača po izboru UEFA-e za sezonu 2017/18. i najboljeg igrača po izboru FIFA-a za 2018. godine. Njemu su 33 godine, a ova godina je najbolja u njegovoj karijeri.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

26
maj2019

FK ''Laminci'' šampion Opštins...

Fudbaleri Laminaca nakon sedam godina ponovo su postali član Područne lige RS – Gradiška.

25
maj2019

Mali heroj - Leon Radak

''Danas ja i Slobodan Boban Radak slavimo 5 godina braka. 😊 Danas se takođe u svijetu obilježava i d...

25
maj2019

Stihovi i note zažuborili pore...

Poezija nekoliko pjesnika popraćena zvucima frule, pozdravljena apaluzima publike, odzvanjala je kra...

25
maj2019

Naplata putarine po kilometru...

Izgradnja četiri naplatne stanice na autoputu Banjaluka - Gradiška je u završnoj fazi, a zatvoreni s...