Bosna i Hercegovina će imati i sudijske predstavnike ove godine u kvalifikacijama za UEFA takmičenja pošto će banjalučki arbitar Dragan Petrović dijeliti pravdu u Andori na meču preliminarne runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ovo će za Petrovića biti debi na međunarodnoj sceni, a Evropska fudbalska federacija mu je ukazala povjerenje na meču domaće Santa Hulije i Evrope iz Gibraltara. Istina, pomenuti meč nije pretjerano atraktivan, ali će sigurno biti dobar ispit za sudijsku četvorku iz BiH koja polako treba da krči put ka novim utakmicama pod okriljem UEFA. Petroviću će u Andori pomoćnici biti Sreten Udovičić iz Prijedora i Damir Lazić iz Brčkog. Četvrti sudija susreta u Andori će biti Zoran Grbić, još jedan sudija iz Prijedora.

Meč preliminarne runde kvalifikacija za Ligu Evrope igra se sutra (20 časova) na stadionu "Komunal".

Zanimljivo je da je Petrović i prošle sezone trebalo da bude predstavnik BiH, ali nije dobio povjerenje zbog bizarnog razloga. On je bio planiran kao jedini predstavnik BiH na međunarodnoj sceni, ali je pao na testu engleskog jezika i na kraju BiH nije imala sudiju u evropskim takmičenjima.

"UEFA neće računati na Petrovića jer nije prošao na ispitu za engleski jezik. Iako je imao sertifikat, koji nam je dostavio, tokom razgovora sa ljudima iz UEFA je napravio nekoliko grešaka. Poslije toga je stigla i potvrda da na njega neće računati ove godine", rekli su tada iz N/FS BiH.

Petrović je prošle godine na FIFA listi bio sa Admirom Šehovićem, ali Šehović nije sudio UEFA takmičenja jer je u to vrijeme bio pod suspenzijom zbog grešaka na meču u BHT Premijer ligi BiH. Prije Petrovića i Šehovića BiH su na međunarodnoj sceni predstavljali Ognjen Valjić i Edin Jakupović.

Ove godine nije bilo problema za Petrovića, koji je dobio povjerenje UEFA i tako pokazao da je s razlogom dobijao priznanja na domaćoj sceni. On odlično sudi mečeve BHT Premijer lige BiH, a 2014. godine je dobio priznanje za najboljeg arbitra u RS u izboru FS RS. On dolazi iz sudijske porodice jer je njegov otac Novak bio poznati sudija u RS.

Svi mečevi u četvrtak

Parovi preliminarne runde kvalifikacija za Ligu Evrope (sutra): Beri - Kliftonvil (19.30), Niderkorn - Kardif Metropolitan (19.30), Klaksvik - Tre Fjori (20), Sant Hulija - Evropa (20), Balimena - Runavik (20.45), La Fjorita - Engordani (20.45), Priština - Sent Žozefs (20.45). Revanš mečevi se igraju 2. i 4. jula, a pobjednici ovih duela takmičenje će nastaviti u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

/Nezavisne/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
sep2019

Nikada nije bilo teže biti ota...

Podizanje i vaspitavanje djeteta nikada nije jednostavan posao, ali podizanje i vaspitavanje djeteta...

23
sep2019

Primadone Tanja Bošković i Rad...

Povodom Male Gospojine, krsne slave grada Gradiška, dive srpskog glumišta Tanja Bošković i Rada prir...

23
sep2019

U Minhenu na Isaru radi paša i...

Guten Tag. Wie geht es dir?

23
sep2019

Grobari vrijeđali Marina

Navijači Partizana skandalozno su vrijeđali kapitena Crvene zvezde tokom vječitog derbija.