Ženska fudbalska reprezentacija SAD pobedom nad Engleskom od 2:1 plasirala se u finale Svetskog prvenstva, a taj meč obeležila je proslava gola američke igračice Aleks Morgan, koja je simulirala ispijanje šoljice čaja nakon gola u 39. minutu meča.

Taj momenat je, čini se, teže pao Englezima nego poraz u polufinalu Mundijala, pa se ostrvski mediji bave analiziranjem poteza Morganove.

Dok jedni simulaciju ispijanja šoljice čaja vide kao ismevanje jednog od obeležja engleske kulture, dobar deo javnosti smatra da se ipak aludiralo na Bostonsku čajanku iz davne 1773. godine, što je bio svojevrsni početak Američke revolucije.

Većina britanskih medija ocenila je ovaj postupak Morganove kao "neukusan", dok je najdalje otišao tabloid San, koji smatra da je ona tim postupkom ismevala čitav britanski narod.

Poznati britanski novinar i voditelj Pirs Morgan je u šaljivom tonu napisao da je ta proslava negde u rangu "objave rata".

Međutim, u američkim medijima pojavilo se i jedno opravdanje za Morganovu, pošto se navodi da je ona svojim potezom samo proslavljala svoj 30. rođendan.

Kako god bilo, nema sumnje da će ova proslava ostati upamćena u istoriji fudbala.

/RTS/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

17
jul2019

Šta sa sobom nosi fejsbuk apli...

Napravite kvalitetne selfije na kojima će vam zavidjeti čak i sjajni časopisi, uz svega par dodira!...

17
jul2019

PU Gradiška održala pres konfe...

U Policijskoj upravi Gradiška, danas 17.07.2019. godine, održana je pres konferencija za novinare na...

17
jul2019

Kako najlakše preći granicu u...

Jedna od najvećih briga kako Gradiščana tako i svih stanovnika koji prelaze preko Graničnog prelaza...

16
jul2019

Potpisan ugovor o izgradnji mo...

Predstavnici "Hrvatskih cesta" potpisali su danas u Zagrebu ugovor o početku izgradnje mosta na Savi...