Ženska fudbalska reprezentacija SAD pobedom nad Engleskom od 2:1 plasirala se u finale Svetskog prvenstva, a taj meč obeležila je proslava gola američke igračice Aleks Morgan, koja je simulirala ispijanje šoljice čaja nakon gola u 39. minutu meča.

Taj momenat je, čini se, teže pao Englezima nego poraz u polufinalu Mundijala, pa se ostrvski mediji bave analiziranjem poteza Morganove.

Dok jedni simulaciju ispijanja šoljice čaja vide kao ismevanje jednog od obeležja engleske kulture, dobar deo javnosti smatra da se ipak aludiralo na Bostonsku čajanku iz davne 1773. godine, što je bio svojevrsni početak Američke revolucije.

Većina britanskih medija ocenila je ovaj postupak Morganove kao "neukusan", dok je najdalje otišao tabloid San, koji smatra da je ona tim postupkom ismevala čitav britanski narod.

Poznati britanski novinar i voditelj Pirs Morgan je u šaljivom tonu napisao da je ta proslava negde u rangu "objave rata".

Međutim, u američkim medijima pojavilo se i jedno opravdanje za Morganovu, pošto se navodi da je ona svojim potezom samo proslavljala svoj 30. rođendan.

Kako god bilo, nema sumnje da će ova proslava ostati upamćena u istoriji fudbala.

/RTS/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
sep2019

U Minhenu na Isaru radi paša i...

Guten Tag. Wie geht es dir?

23
sep2019

Grobari vrijeđali Marina

Navijači Partizana skandalozno su vrijeđali kapitena Crvene zvezde tokom vječitog derbija.

23
sep2019

Policijski komandir iz Gradišk...

Suspendovani komandir Jedinice za podršku Policijske uprave Gradiška Dragan Gavrilović (39) iz Gradi...

23
sep2019

Pokušali krijumčarenje 15 migr...

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine su u tri odvojena slučaja, 22. i 21. septembra spri...