Igor Janković vratio se na klupu prvoligaša Srpske iz Gradiške i potpisao dvogodišnji ugovor.

Mladi, 37-godišnji stručnjak potpisao je dvogodišnji ugovor sa Kozarom iz Gradiške, tako da se vratio na kormilo kluba gdje je načinio prve korake u trenerskoj karijeri.

Po odlasku iz Kozare, radio je u stručnom štabu reprezentacije BiH, gdje je bio pomoćnik selektora Mehmeda Baždarevića, dok je kasnije samostalno trenirao banjalučki Borac, gdje je bio i na čelu sportskog sektora, a zatim i Tekstilac iz Dervente, čiju klupu je napustio u oktobru.

"Vraćam se u svoj klub, gdje sam postigao najveće rezultate. Bili smo pionirski i kadetski prvaci BiH, a sa prvom ekipom radio sam dvije-tri godine. U tom periodu veliki broj mladih igrača napravio je iskorake u karijeri, poput Gorana Zakarića, Ognjena Ožegovića, Dejana Maksimovića... Klub ima jasnu viziju, da afirmiše mlade igrače. Omladinski pogon radi zaista dobro, pa ćemo nastojati da kroz njihov rad u seniorskom timu dođemo do pozicije da živimo od transfera", rekao je Janković za MONDO nakon preuzimanja Kozare.

Posebno se osvrnuo na ljude koji trenutno rade u klubu.

"Zaista je dobra ekipa u klubu. Uprava čime mladi ljudi, a ono što je najvažnije je da su to ljudi iz fudbala, većinom nekadašnji igrači, tako da smo se veoma brzo dogovorili. Ovo je jedna zdrava priča, sa ljudima koji žele napredak. U narednom periodu biće mnogo toga urađeno na infrastrukturi, tako da će uslovi za rad biti još bolji. Želimo da vratimo Kozaru tamo gdje joj je mjesto, a to je sami vrh fudbala Srpske", poručio je.

Kozara je ranije igrala Premijer ligu BiH, a iako to sada nije prvenstveni cilj ekipe sa Save, sigurno da u Gradišci žele jednog dana da se vrate u bh. elitu.

"Premijer liga je sigurno magnet za mlade. Kozara je klub koji je iznjedrio veliki broj igrača koji nastupaju u reprezentacijama, ostvarivao je brojne transfere, tako da je primarni cilj okrenuti se mladim igračima. Za sada je cilj Liga za prvaka u Prvoj ligi RS, ali sigurno će Kozara tražiti svoje mjesto i u Premijer ligi. Možda ne ove godine, ali ako bude prostora i ako nam se u doglednom periodu ukaže šansa, svakako da ćemo nastojati da je iskoristimo", zaključio je novi trener Kozare, koji je na ovoj poziciji zamijenio Vuleta Trivunovića.

Do kraja tekuće sedmice trebalo bi da bude poznat datum početka priprema fudbalera Kozare za drugi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, a kompletan zimski trenažni proces vjerovatno će biti odrađen u Gradišci.

/Mondo.ba/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

18
jun2019

Realizovana akcija za odlazak...

Samo par sati nakon što su objavili da pokreću dvije akcije za volonterku i njenu porodicu, članovi...

18
jun2019

Isporučena pomoć za Stupare iz...

U decembru 2018. godine stigla je još jedna pomoć za porodice u Republici Srpskoj, a ovaj put pomogl...

18
jun2019

Obogaćena pozorišna scena Grad...

Nedavnim formiranjem Javne ustanove „Grad pozorište“, ova umjetnost dobila je važnu ulogu u gradskoj...

18
jun2019

U Kruškiku održano druženje dj...

Kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Kruškiku danas je održano druženje djece sa poteškoćama u razv...