Fudbalski klub Kozara je 25. juna 1994. godine zlatnim slovima upisan u istoriju fudbala Republike Srpske.

Tog dana je na gradskom stadionu u Banjaluci odigrana finalna utakmica prvog Kupa Republike Srpske u kojoj je boljim izvođenjem penala ekipa iz Gradiške savladala dobojsku Slogu (0:0, 7:6) i postala prvi pobjednik Kupa Republike Srpske.

Na putu do finala Kozara je savladala Grahovo (1:1, 2:0), Mladost iz Kotor Varoši (2:1, 2:0), Jedinstvo iz Brčkog (0:3, 4:0), Mladost iz Velike Obarske (3:0, 0:0) i Polet iz Broda (0:1,1:0 – 5:4), iako je ekipa, uglavnom, bila sastavljena od juniora prekomandovanih u prvi tim.

Jedan od najvećih uspjeha u istoriji Kozare ostvarili su igrači: Saša Raca, Siniša Đurić, Bojan Dumonjić, Dragan Skakić, Vedran i Srđan Čolić, Miodrag Latinović, Veljko Kosović, Sveto Veljkić, Dejan Plotan, Ljubodrag Kukavica, Saša Vranić, Zoran Blagojević, Edvin Kolarić, Luka Lukić, Dragan Čugalj, Ilija Rajaković i Dragoljub Tendžerić kao i šef stručnog štaba Borče Sredojević, trener Milenko Adžić, trener golmana Branko Glumičić, predsjednik Zdravko Vidović, direktor Tihomir Čolić i sekretar Brane Janković.

/Info +/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
nov2019

Derbi: Futsaleri ''Boračke'' i...

Nakon dva odigrana kola u Drugoj futsal ligi Republike Srpske, grupa zapad, na red je došao prvi sud...

21
nov2019

''Zimski grad'' i poznati izvo...

Otvaranje ovogodišnje ''Gradiške zime'' planirano je 15. decembra uz koncert Amadeus benda, a svečan...

21
nov2019

Policijska uprava Gradiška obi...

Pripadnici Policijske uprave Gradiška, danas su na prigodan način obilježili Krsnu slavu Ministarstv...

21
nov2019

LVS "Most" vas poziv...

Već 10 godina radimo na osnaženju mladih i podstičemo ih na kreativno razmišljaje i izražavanje. U i...