Fudbalski klub Kozara je 25. juna 1994. godine zlatnim slovima upisan u istoriju fudbala Republike Srpske.

Tog dana je na gradskom stadionu u Banjaluci odigrana finalna utakmica prvog Kupa Republike Srpske u kojoj je boljim izvođenjem penala ekipa iz Gradiške savladala dobojsku Slogu (0:0, 7:6) i postala prvi pobjednik Kupa Republike Srpske.

Na putu do finala Kozara je savladala Grahovo (1:1, 2:0), Mladost iz Kotor Varoši (2:1, 2:0), Jedinstvo iz Brčkog (0:3, 4:0), Mladost iz Velike Obarske (3:0, 0:0) i Polet iz Broda (0:1,1:0 – 5:4), iako je ekipa, uglavnom, bila sastavljena od juniora prekomandovanih u prvi tim.

Jedan od najvećih uspjeha u istoriji Kozare ostvarili su igrači: Saša Raca, Siniša Đurić, Bojan Dumonjić, Dragan Skakić, Vedran i Srđan Čolić, Miodrag Latinović, Veljko Kosović, Sveto Veljkić, Dejan Plotan, Ljubodrag Kukavica, Saša Vranić, Zoran Blagojević, Edvin Kolarić, Luka Lukić, Dragan Čugalj, Ilija Rajaković i Dragoljub Tendžerić kao i šef stručnog štaba Borče Sredojević, trener Milenko Adžić, trener golmana Branko Glumičić, predsjednik Zdravko Vidović, direktor Tihomir Čolić i sekretar Brane Janković.

/Info +/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

20
jul2019

Počeli “Dani dijaspore” u Dubr...

Trodnevna manifestacija “Dani dijaspore” počela je nastupom kulturno-umjetničkih društava na stadion...

20
jul2019

Drugi Pub kviz u Gradišci iz p...

Zapisi iz svakodnevice jednog namćora (osjetljivog na zvuke) - dan tristo šesti.

19
jul2019

U Podgradcima grad napravilo u...

U posljednje vrijeme Gradiška se suočava sa sve češćim naletima nevremena koje za sobom ostavlja ozb...

19
jul2019

Srpčanin počinio krađu i tešku...

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 18.07.2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Ban...