U obrazloženju je navedeno da Statut FS RS, kao ni statut FS BiH ne previđa takvu mogućnost osim u slučaju smrti, pravomoćne presude veće od tri mjeseca, iseljenja iz države ili lične ostavke.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) poslala je odgovor na adresu Fudbalskog saveza Republike Srpske iz koga se jasno vidi da glasanje o povjerenju protiv aktuelnog predsjednika FS RS ne može biti stavljeno na dnevni red vanredne sjednice Skupštine, piše "Glas Srpske".

U obrazloženju je navedeno da Statut FS RS, kao ni statut FS Bosne i Hercegovine ne previđa takvu mogućnost, odnosno da u članu 19. statuta FS RS jasno stoji kada mandat predsjednika može prestati.

Pročitajte još:

Mile Kovačević za ''Micro mrežu'' otvoreno o ostavci, radu u FSRS i Jedinstvu iz Žeravice

To je u slučaju smrti, ako je pravomoćno osuđen na više od tri mjeseca zatvora, ako se iselio iz države ili pak sam podnio ostavku.

U odgovoru UEFA, koje je potpisao šef regularnosti i discipline Žak Bondala navodi se da evropska kuća fudbala smatra da je Pravni komitet FS BiH najbolji autoritet u FS BiH za tumačenje statuta FS BiH i FS RS, a naročito uslove pod kojim vanredna Skušptina može biti sazivana.

Naznačeno je da je za UEFA važno da se istakne da Statut i propisi FS BiH, kao i odluke koje su donesene trebaju biti poštovane od strane svih saveza koji su podređeni u odnosu na FS BiH.

Opozicija predsjedniku Kovačeviću u ovakvom odgovoru vidi svoju šansu i poručuje da će i ona poslati pismo u Nion sa drugačijim navodima.

"Nama odgovara što je UEFA tražila da se poštuje Statut. Najveći problem je što je u pismu koje je aktuelni predsjednik FS RS Mile Kovačević poslao u Nion samo jednostrano napisano ono što njemu odgovara. Spremamo svu dokumentaciju sa dešavanjima u posljednjih mjesec i po dana u kojoj će biti jasno vidljivo gdje je i u koliko navrata sve Kovačević prekršio Statut FS RS i zbog čega se traži njegova ostavka. Idemo do kraja i sigurno se nećemo zaustaviti", izjavio je za "Glas Srpske" član IO FS RS Vico Zeljković, koji je zajedno sa ostalim članovima IO i delegatima Skupštine podnio zahtjev za sazivanje Vanredne skupštine.

/MM/mondo.ba/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

26
jan2020

Otvoren novi vrtić u Aleksandr...

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, načel...

26
jan2020

Sutra Savindan

Srpska pravoslavna crkva (SPC) sutra će proslaviti Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i...

26
jan2020

Vozač kamiona iz Gradiške zalu...

Vozač kamiona iz Gradiške izgubio se na planinskom prevoju na području opštine Teslić krećući ka Sar...

25
jan2020

Dvije i po decenije traži brat...

Ove godine navršava se 25 godina od kada se Aleksandru (Nikole) Grgiću iz Kozarske Dubice izgubio sv...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka