Gubićeva je u postupku bila svjedok, sve dok snimak tuče nije objavljen na internet portalima.

Jelena Gubić, stručni saradnik za licenciranje i odnose s javnošću Fudbalskog saveza Republike Srpske, našla se pod istragom PU Banjaluka nakon što je istoj toj policiji prijavila i pomogla u rasvjetljavanju tuče koja se odigrala na sastanku FS RS u Banjaluci.

Kao ”zahvalnicu” za savjesno obavljanje građanske dužnosti Gubićeva je od PU Banjaluka dobila krivičnu prijavu za ”neovlašteno fotografisanje”.

- Lice se sumnjiči da je 20. septembra u prostorijama FS RS mobilnim telefonom sačinila video snimak prostorije i prisutnih, bez njihove saglasnosti, a zatim omogućila da se putem medija sa snimkom upoznaju i druga lica - navodi se u saopštenju za javnost PU Banjaluka.

U prevodu Gubićeva je mobilnim telefonom snimila trenutak kada je Novak Damjanović, predsednik FK ''BSK'' iz Banjaluke, ušao u prostorije FS RS za vreme sastanka radne zajednice. Prvo se verbalno, a potom i fizički sukobio sa sekretarom FS RS Goranom Ćejićem. Vidjevši šta se dešava Gubićeva je sve mahinalno snimila telefonom. Incident je prijavila policiji, da bi nadležnom inspektoru dostavila i snimak tuče, što je ”Novostima” potvrđeno i u PU Banjaluka.

Pročitajte još: Tuča u Fudbalskom savezu Srpske, intervenisala policija, ima i povrijeđenih

Na osnovu snimka slučaj je rasvjetljen i Damjanović priveden. Na teret mu se stavlja da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nanošenje tjelesnih povreda na štetu Gorana Ćejića. Zanimljivo je da policija o tim djelima nije izdala saopštenje za javnost, ali je Gubićevu stavila na stub srama i upustila se u njeno krivično gonjenje. Razlog tome, kako navode u PU Banjaluka, je činjenica što se ona tereti za krivično djelo koje se ''goni po službenoj dužnosti'', a Damjanović za djela ''koja se gone po predlogu oštećenog''.

Inače, Gubićeva je u postupku bila svjedok, sve dok snimak tuče nije objavljen na internet portalima 28. septembra. Od tada je postala osumnjičeni.

- Nakon što se sporni snimak pojavio na BN portalu, a potom i drugim portalima i društvenim mrežama, policijski službenici su preduzeli radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela neovlašteno fotografisanja. Zbog sumnje da je izvršila to djelo podnesen je izveštaj tužilaštvu protiv J. T. - navodi PU Banjaluka u odgovoru ''Novostima''.

Najgore od svega je što nije utvrđeno ili dokazano ko je sporni snimak dostavio medijima, ali je činjenica da je snimak danima ''šerovan'' preko aplikacije Viber među stotinama mobilnih telefona.

Upućeni su uvjereni da će tužilaštvo odbaciti ovu skandaloznu prijavu policije, jer će se u protivnom nametati pitanje kako će se bilo koji građanin odlučiti na prijavljivanje bilo kojeg krivičnog djela kome je bio svedok ili ga snimio mobilnim telefonom.

Jelena Gubić za ''Novosti'' kaže da je šokirana postupanjem policije.

- Šokirana sam zbog činjenice da sam cijeli slučaj prijavila policiji, dostavila im snimak i tako pomogla u rasvjetljavanju kritičnog događaja, a sada sam izložena krivičnom gonjenju. Pritom ništa neovlašteno nisam snimala, jer od FS RS imam dozvolu za snimanje svih sastanaka u službenim prostorijma - rekla je Gubićeva.

/Večernje novosti/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
nov2019

''Zimski grad'' i poznati izvo...

Otvaranje ovogodišnje ''Gradiške zime'' planirano je 15. decembra uz koncert Amadeus benda, a svečan...

21
nov2019

Policijska uprava Gradiška obi...

Pripadnici Policijske uprave Gradiška, danas su na prigodan način obilježili Krsnu slavu Ministarstv...

21
nov2019

LVS "Most" vas poziv...

Već 10 godina radimo na osnaženju mladih i podstičemo ih na kreativno razmišljaje i izražavanje. U i...

20
nov2019

Kampanja studenata socijalnog...

Grupa studenata socijalnog rada iz Banja Luke danas je na Trgu Krajine održala kampanju u okviru pro...