Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske održana je u Banjaluci i donijela je nekoliko odluka vezanih za licenciranje klubova Prve lige RS i futsal ligu.

Predsjednik saveza Mile Kovačević ističe da se rad ove organizacije vraća u normalne tokove.

''Sjednica Izvršnog odbora je održana po usvojenom dnevnom redu Pokazujemo da se fudbalski savez vraća u normalno funkcionisanje. Nije bilo nikakvih nestatutarnih zahtjeva za današnju sjednicu. Raspravljali smo o pravilniku o licenciranju. Mi smo ga na vrijeme proslijedili područnim savezima i klubovima na koji niko nažalost nije reagovao, osim PFS Gradiška. Ostavljen je dodatni rok od sedam dana da se daju primjedbe iako je pravilnik na najnižem nivou, koji bi naši klubovi morali da usvoje i svaki naredni će da bude zahtjevniji i spremaće klubove za Premijer ligu BiH. Isti uslovi su za Prvu ligu Federacije BiH. Naredna sjednica je 12.novembra i na njoj ćemo usvojiti pravilnik koji je neophodan za dalji napredak klubova'', istakao je Kovačević.

Takođe članovi Izvršnog odbora su raspravljali o futsal ligi te informisani o nacrtu Zakona o sportu.

''Usvojeni su prijedlozi klubova futsal lige. Prva liga je trebala od naredne sezone da broji šest klubova a na zahtjev klubova jer se formira sve više klubova tu odluku smo stavili van snage. I dalje će biti osam klubova. Obavjestili smo klubove da samo edukovani treneri mogu da rade. Proces edukacije počinje u novembru gdje će pola plaćati klubovi a pola fudbalski savez. Negativni bodovi klubovima koje je FSRS kaznio zbog neučestvovanja u Omladinskoj ligi FSRS su poništeni, dok je ostala samo novčana kazna'', dodao je Kovačević, piše Srpska info.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
nov2019

LVS "Most" vas poziv...

Već 10 godina radimo na osnaženju mladih i podstičemo ih na kreativno razmišljaje i izražavanje. U i...

20
nov2019

Kampanja studenata socijalnog...

Grupa studenata socijalnog rada iz Banja Luke danas je na Trgu Krajine održala kampanju u okviru pro...

20
nov2019

Sud izbjegava presuditi o zlou...

„Robne rezerve Republike Srpske“ uputile su danas urgenciju Okružnom privrednom sudu Banjaluka da do...

20
nov2019

Osumnjičeni za napad na novina...

Nedeljko Dukić, osumnjičeni za pokušaj ubistva novinara "BN televizije" Vladimira Kovačevića, nalazi...