Selidbe

Manifestacija Fudbalskog saveza Republike Srpske i ''Sportskog žurnala'' Dan fudbala biće održana 18. februara, a  žiri kojem je predsjedavao novinar i publicista Tomo Marić nominovao je kandidate u pet kategorija.

Za najboljeg fudbalera Srpske i nagradu “Velimir Sombolac” tokom 2019. godine predloženi su Velibor Đurić (Radnik, Bijeljina), Stojan Vranješ (Borac, Banjaluka) i Jovo Lukić (Krupa). Priznanje za najboljeg mladog igrača nosi ime “Srđan Kačar” i za nju su predloženi Jovan Bokić (Leotar), Nikola Turanjanin (Borac, Banjaluka) i Vladimir Bradonjić (Radnik). U konkurenciji za najboljeg trenera i nagradu “Ilija Miljuš” našli su se Mladen Žižović (Radnik), Branislav Krunić (Borac) i Zoran Ćurguz (Željezničar Sport tim). Priznanje za najboljeg sudiju od ove godine nosiće ime po Ratku Kragulju i za nju su predloženi Jovo Karić (Trebinje), Dražen Marić (Bijeljina) i Damir Lazić (Brčko). Jedan od tri fudbalska radnika Slobodan Đorđić (Bijeljina), Milorad Subić (Derventa) ili Goran Kosorić (Pale) ponijeće nagradu “Ilija Pantelić”. O nagradi za životno djelo “Milan Jelić” i “Zlatnoj povelji Miljan Miljanić” kao i specijalnim nagradama odlučiće Organizacioni odbor manifestacije uz konsultacije sa članovima žirija.

- Zbog svima dobro poznatih dešavanja u FS RS ove godine smo bili primorani da pomjerimo termin manifestacije koja će biti održana po deveti put na radost svih nas koji smo u fudbalu ili svoj život provodimo sa njim. Sama manifestacija odavno je prevazišla okvire Republike Srpske i postala prepoznatljiva u regionu i dobrim dijelu Evrope i svijeta tako da imamo obavezu da je svake godine dižemo na viši nivo. Žiri je počeo sa radom, sastanak je bio konstruktivan i svi nominovani su zaslužili da se nađu na široj listi, a sada ćemo imati teži dio da izaberemo najbolje - rekao je predsjednik žirija Tomo Marić.

Žiri

Pored Tome Marića, članovi žirija su potpredsjednici Slavko Basara (“Sportski žurnal”) i Ognjen Valjić (FS RS), kao i Oliver Gačić (Ministarstvo porodice, omladine i sporta), Milan Zubović (“Glas Srpske”), Zoran Prnjatović (Radio-televizija RS), Dejan Kondić (ELTA televizija), Goran Arbutina (Mondo), Darko Basara (“EURO Blic”), Andrej Knežević (Alternativna televizija) i Slađan Jeremić (“Sportski žurnal”).

/Glas Srpske/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

22
feb2020

Dončić i Latinović poručili: I...

Na skupu opozicije u Gradišci, pod nazivom "Buđenje Srpske" koju provode poslanici u Narodnoj skupšt...

21
feb2020

Zbog gripa moguća i obustava n...

Od osnovnih škola u Republici Srpskoj zatraženi su podaci o broju đaka koji izostaju zbog gripa, na...

21
feb2020

Novi slučaj opasne vožnje u su...

Svaki metar auto-puta u Republici Srpskoj je pod budnim okom “crvenih čuvara” koji danonoćno motre n...

21
feb2020

Granična policija: Povećan bro...

Granična policija BiH evidentirala je u prošloj godini 536.583 prelaska granice BiH državljana iz z...