Jankovic

Upravni odbor šampiona Druge lige RS Jedinstva iz Žeravice donio je odluku da ovaj klub odustaje od nastupa u Prvoj ligi naredne sezone.

A ko će biti deseti član elite Srpske biće poznato poslije sjednice Izvršnog odbora FS RS, koja će prema najavama biti održana do kraja juna. Kada su se dešavali ovakvi slučajevi ranije prednost za popunu lige imali su klubovi koji su bili ispod linije ispadanja u prvom rangu takmičenja. Ukoliko praksa ostane ista, Tekstilac bi i iduće godine mogao da igra u eliti, jer je bio bolje plasiran od Drine i Sutjeske. Tek onda u redu čekanja je drugoplasirani tim drugoligaškog zapada Borac iz Šamca. Jedina bez nade u ovom trenutku je mrkonjićka Sloboda, koja je bila posljednja u Prvoj ligi.

- Razlog odustajanja su prvenstveno finansije. Na prethodnoj sjednici Upravnog odbora donijeli smo odluku da do kraja godine sakupimo 120.000 maraka, međutim vidjeli smo da to ne možemo ostvariti. Nismo dobili ni očekivanu podršku gradskih vlasti s obzirom na to da je budžet za sport davno usvojen. Odluku ćemo proslijediti Fudbalskom savezu Republike Srpske - istakao je predsjednik Jedinstva Mirko Petrović.

Prvi čovjek kluba iz Žeravice posebno je naglasio da su i aktuelni propisi bili protiv njihovog kluba, jer u tek završenoj sezoni nisu imali u takmičenju tri selekcije u mlađim kategorijama.

- U Kvalitetnoj omladinskoj ligi nismo imali juniore, već samo pionire i kadete, a propisi jasno kažu da klubovi Prve lige moraju u prethodnoj sezoni imati tri selekcije. Znali smo za tu odluku i nismo htjeli FS RS da dovodimo u nezgodnu situaciju - dodao je Petrović.

Na sjednici Upravnog odbora direktor Jedinstva Senad Hamzić podnio je ostavku obrazlažući to zauzetošću na radnom mjestu.

- Već sam ranije molio ljude u klubu da me razriješe te dužnosti sa obzirom na to da radim u policiji i da imam previše obaveza i jednostavno nisam mogao više da kvalitetno stignem na dvije strane - rekao je Hamzić.

Trio na probi

Sa bivšim šefom stručnog štaba Jedinstva Borisom Savićem u Zvijezdu 09 otišla su i trojica fudbalera na probu. U narednih sedam dana čelnici premijerligaša iz etno-sela Stanišići odlučiće da li će njihovi članovi naredne sezone biti Slaven Kovljen, Stefan Milojević i Dragan Arežina. Ukoliko ne zadovolje vratiće se u Žeravicu.

/Glas Srpske/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

02
apr2020

Preduzeće PMP ''Jelšingrad'' d...

Preduzeće PMP ''Jelšingrad'' Gradiška danas je Gradskoj upravi Gradiška doniralo 5000 medicinskih ma...

02
apr2020

Prvi registrovani slučaj u Gra...

Epidemiološka situacija na području Gradiške je pod kontrolom, izjavila je danas načelnik Higijensk...

02
apr2020

Dojčinović: Potrebna pomoć drž...

Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović naveo je da im je u vezi sa situac...

02
apr2020

Odluka o vanrednom stanju sutr...

Vijeće naroda Republike Srpske obavijestilo je Narodnu skupštinu Srpske da su klubovi delegata u Vij...