Jankovic

Jesenji prvak drugoligaškog zapada Republike Srpske Borac iz Kozarske Dubice počeo je pripreme za prolećni deo sezone u kojem će nastojati da zadrži lidersku poziciju i posle 23 godine se vrati u entitetski prvoligaški karavan. Pred šefom stručnog štaba Zoranom Bujićem i njegovim pulenima je teži deo posla, ali na stadionu “Đolovi” svi veruju da će se Borac od jeseni, tačnije idućeg avgusta takmičiti u višem rangu.

''Pripreme smo krenuli po planu i programu, na startu nas malo remete lakše prehlade, ali u suštini nemamo velikih problema. Naše ambicije su potpuno jasne, želimo prvo mesto i plasman u Prvu ligu Republike Srpske. Sve smo podredili tome. Svesni smo da je pred nama teži i komplikovaniji deo posla, ali ne sumnjam da ćemo uspeti da rešimo sve postavljene zatakte i preskočimo barijere koje se nađu ispred nas'', optimističan je Zoran Bujić, strateg dubičkog drugoligaša.

Fudbaleri Borca posle prve polusezone u prvenstvu imaju po sedam bodova više u odnosu na prve pratioce Jedinstvo iz Žeravice i dobojsku Slogu, a posle odluke Izvršnog odbora FSRS da se Prva liga Republike Srpske za sezonu 2020/21. proširuje na dvanaest ekipa, to znači da će prva dva tima sa drugoligaškog zapada, kao i sa istoka, u viši rang takmičenja.

''Jesenas su nas rivali, možda malo i olako shvatili, što smo iskoristili, obzirom da smo prošle sezone igrali u Regionalnoj ligi. Sada će nas protivnici mnogo ozbiljnije da shvate i svi će nastojati da savladaju jesenjeg prvaka, protiv nas će igrati s većim motivom i angažovanošću. Na to moramo da budemo spremni. Nastojaćemo da se igrački i ojačamo, hoćemo da dovedemo tri do četiri proverena igrača, kako bi pojačali konkurenciju i podigli kvalitet u linijama tima. Na redu je sklapanje šampionskog mozaika'', rekao je trener Zoran Bujić, koji je sa Rudar Prijedorom 2015. godine bio šampion Republike Srpske.

Prema rečima šefa struke dubičkog drugoligaša Zorana Bujića fudbaleri Borca će tokom priprema odigrati četiri kontrolne utakmice.

''Prvi protivnik 8. februara biće Tekstilac iz Dervente, sedam dana kasnije rival je Kozara iz Gradiške, a za 22. februar planirali smo duel protiv Rudar Prijedora. Generalka je zakazana protiv Podgrmeča iz Sanskog Mosta, 29. februara. Postoji mogućnost da odigramo i meč 1. februara, ukoliko pronađemo rivala. Namerno smo za protivnike uzeli sve prvoligaše da vidimo gde smo trenutno u odnosu na ovaj rang takmičenja'', rekao je Zoran Bujić.

Tokom zimske pauze četvorica fudbalera su napustili redove Borca iz Kozarske Dubice i to: braća Ljutić, Admir i Adnan, Refik Pudić i Srđan Đukanović. Još uvek nijedno novo ime nije došlo na stadion “Đolovi”.

/Sportski žurnal/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

31
mar2020

Sveštenici iz Laktaša među don...

Sveštenici Arhijerejskog namjesništva sa područja opštine Laktaši, donirali su 3.000 konvertibilnih...

31
mar2020

Volonteri dijele namirnice za...

Volonteri Crvenog krsta opštine Kozarska Dubica počeli su danas obilazak i podjelu paketa životnih n...

31
mar2020

Devet osoba u Srpskoj nije poš...

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS objavilo je spisak imena osoba koje su u protekla 24 sat...

31
mar2020

Pročitajte radove Kristine Mil...

Gradiškom Kulturnom centru stigli su novi dva radovi na Konkurs ''Gradiško proljeće''.