Jankovic

Najuspješniji trener FK Laktaši svih vremena vratio se u klub nakon 12 godina. Odlaskom Željka Vranješa sa mjesta šefa struke Jagodić je važio za glavnog kandidata za novog trenera a pregovori su, posredstvom FK Borac Banja Luka, okončani danas.

Vladi Jagodiću će ovo biti drugi mandat na klupi Laktaša. On je klub u periodu od 2002. do 2007. predvodio od Treće lige RS do Premijer lige Bosne i Hercegovine, osvojivši Prvu ligu RS 2007. godine. On je u ovom razdoblju Laktaše predvodio s klupe 141. put te ostvario učinak od 92 pobjede, 30 remija i 19 poraza. Kao igrač, Jagodić je nastupao za Laktaše od 1984. do 1986. godine.

U karijeri je još trenirao banjalučki Borac, Ljubić Prnjavor, Kozaru iz Gradiške, zenički Čelik, Slobodu iz Tuzle, srbijanski Javor iz Ivanjice, Jedinstvo Bihać, Zvijezdu Gradačac i reprezentaciju BiH do 21 godine.
 
Za zvaničnu stranicu kluba Jagodić je izjavio: ''Ja vjerujem da je ovo iznenađenje za sve, ali možda i ne bi trebalo biti. Ja sam iz FK Laktaši prije 18 godina krenuo u trenerske vode a kao član FK Borac, koji je moja "druga kuća" . Bilo je to davno, mnogi su i zaboravili, ali su Laktaši za tih 5 godina i 3 dana pod mojim vođstvom napredovali iz treće lige RS do Premijer lige BiH i bili osmi na tabeli u polusezoni, kada sam se vratio u Borac. To se ne zaboravlja. Laktaši su trenutno u prilično teškoj situaciji. Treba im pomoć.
 
Projekat u koji kreću uz pomoć FK Borac bi trebao od ljeta da zaživi u punom smislu. Tu sam da pomognem u stvaranju početne "platforme" da bi to od ljeta funkcionisalo. Moja želja u ovoj pauzi je bila isključivo inostrani angažman, ali i Iran i pogotovo Slovenija se nije ostvarilo, što ne znači da neće u narednom periodu. Do tada, ili do neke adekvatne ponude iz vrha BH fudbala, gdje smatram da mi je realno i mjesto, ja ću pomoći mojim prijateljima i iz FK Laktaši i iz FK Borac da ovaj projekat zaživi.
 
Nije me dugo bilo u fudbalu RS, skoro 6 godina, jer su me "ugledni advokat" i njegovi saradnici proglasili kolateralnom štetom Srpskog fudbala. Mene koji sam osvojio 10 trofeja na nivou Republike Srpske i jedan na nivou BiH. Ali, ničija ne gori do zore. Ja sam sva ta poniženja izdržao i evo me ponovo tamo gdje pripadam i gdje još mogu mnogo dati za razvoj i unapređenje fudbala Republike Srpske.
 
Ja znam da velika većina u fudbalskoj porodici Republike Srpske dobro zna ko sam i šta sam do sada postigao u fudbalu kroz sve segmente "najljepše sporedne stvari" na Svijetu, a krenuo sam iz mog Kočićeva. Bit ću slobodan da kažem da zbog tiranije pomenutog, osjećam da sam na novom početku. I baš u Laktašima. I nije mi ni malo "ispod nivoa" jer volim raditi i stvarati. Laktaši će biti uz Borac razvojni klub a zašto ne bi sledeće godine se borio i za mjesto u Prvoj ligi RS.''
 
Danas je obavljena i prozivka fudbalera Laktaša i odrađen prvi trening, a novom treneru se odazvalo 20 igrača.
 
TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

31
mar2020

Sveštenici iz Laktaša među don...

Sveštenici Arhijerejskog namjesništva sa područja opštine Laktaši, donirali su 3.000 konvertibilnih...

31
mar2020

Volonteri dijele namirnice za...

Volonteri Crvenog krsta opštine Kozarska Dubica počeli su danas obilazak i podjelu paketa životnih n...

31
mar2020

Devet osoba u Srpskoj nije poš...

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS objavilo je spisak imena osoba koje su u protekla 24 sat...

31
mar2020

Pročitajte radove Kristine Mil...

Gradiškom Kulturnom centru stigli su novi dva radovi na Konkurs ''Gradiško proljeće''.