Ove nedjelje odigrani su uzvratni susreti polufinala KUP-a Opštinskog fudbalskog saveza Gradiška.

Nakon remija na ''Krndijama'' (2:2), Obradovac je sa 2:0 savladao Bisere u Čatrnji i plasirao se u finale. Nešto više od 200 ljubitelja fudbala nije imalo priliku da uživa u fudbalskoj ''ljepotici'', međutim borbenosti ipak nije manjkalo. U prvih 45  minuta nije zabilježena niti jedna opasna situacija, dok je u nastavku susreta pored dva gola, viđeno i još nekoliko šansi.

Najprije je pokušao Kos, međutim Huremović je bio siguran. U 56. minuti činila se naizgled propuštena prilika Obradovca, međutim katastrofalna reakcija golmana domaćih Race koji ispušta loptu pred napadača Obradovca, nakon toga pravi i jedanaesterac što je dovelo goste u vođstvo. Siguran realizator bio je Zorić. Crno-bijeli su poslije toga krenuli na sve i ništa, međutim više od poraza nisu mogli. Najbolju priliku propustio je Radović koji je iskosa sa lijeve strane dobro šutirao, međutim Huremović je još boljom odbranom sačuvao gol gostiju. Pred kraj susreta, u 89. minuti, slobodan udarac sa nekih 30-ak metara izvodi Zrnić, koristi smušenost domaćih i postavlja konačan rezultat ove utakmice za veliko slavlje gostiju sa ''Krndija''.

S druge strane veoma zanimljivo bilo je na stadionu u Turjaku, gdje je domaća Kozara jurila zaostatak od tri pogotka. Na kraju, veoma su bili i blizu cilja, međutim pirova pobjeda od 3:1 Kaleme je poslala na ''Gradski stadion'' gdje će 25. aprila braniti titulu osvojenu prošle godine.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

19
nov2019

Dražine medalje za život

Da nastanak invaliditeta nije tako velika tragedija kao što to izgleda, najbolje dokazuje Draženko M...

19
nov2019

Novaković istukao bivšu djevoj...

Vladan Novaković (25) iz Gradiške, koji je uhapšen zbog sumnje da je duže vrijeme proganjao te pret...

19
nov2019

Obustavljena istraga protiv po...

Okružno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv službenice za odnose sa javnošću i licenci...

18
nov2019

Posljednji ples komadanta, bez...

"Djeco, danas nećemo imati zadnja dva časa, škola je odobrila, idemo svi na utakmicu"- izgovori uči...