Proteklog vikenda na svjetskoj fudbalskoj sceni svoje utakmice su igrale reprezentacije, dok su najmoćniji klubovi odmarali u reprezentativnoj pauzi.

Tom prilikom u Engleskoj se održavao "Non-league day" događaj, u kojem su pozivali navijače da posjete utakmice nižih rangova, jer mnoge fudbalske zvijezde su upravo odatle došle.

Čega se lik dosjetio?- reče svojevremeno jedan političar. Niže rangove treba posjećivati redovno, a ne jednom godišnje.

Tako smo i mi i ovu nedjelju proveli uživajući u utakmicama Divizije Doboj. Kakvi smo stručnjaci za Predbetonsku ligu Doboj, pokazili smo u najavi utakmica 9.kola u kojem smo prognozirali da će pasti više od 27 golova i palo je, 28. Rekli smo i da će biti 4+ u Banji Vrućici i bilo je.

Ipak jedan meč smo kiksali, prekinuta je jedna tradicija. U Mišiću-Potpolju, Borac je uveliko digao Osinju na noge, a samim tim i u opštini Derventa se pitaju hoće li konačno dobiti trećeligaša. Borac je ostvario veliku pobjedu od 3:2 protiv Skugrića i tako ostao na prvom mjestu.

Prema sadašnjem stanju stvari u Područnoj ligi Doboj, o putniku u viši rang pitaće se klubovi iz Dervente i Teslića.

Fenjeraš "Ozrenski sokolovi" ostao je da zbraja štetu u Boljaniću koju mu je nanio veliki talas Ukrine iz Čečave, nakon "potapanja" od 3:0 odnoseći tom prilikom tri boda sa Ozrena u svoje korito. Šteta je velika, jer novajlija u ligi već zaostaje za sigurnom zonom, dok se u Čečavi plete mušema za Regionalnu ligu, pošto su po svim parametrima izjednačeni sa timom iz Osinje.

Mineral ima budućnost, a to je potvrdio protiv ekipe iz Gornje Slatine pobjedom od 4:0. Dva gola Dragana Vučića, koji na svom kontu već ima 13 golova ove sezone što je dva više od Roberta Levandovskog najboljeg strijelca liga petica ove sezone. Po jedan su dodali Mladen Popović i Nemanja Tomić i time potvrdili da je "trava koja ne raste" i dalje ne rješivi sudoku za mnoge klubove.

Izborna godina u opštini Derventa biće napeta, jer im sada nije jasno kojem Borcu trebaju povećati prihode za narednu sezonu, a za to je "krivac" tim iz Bosanskih Lužana, koji se "prošetao" kroz Kladare Gornje uz tri gola Marinkovića i jedan Marića slavio sa ubjedljivih 4:1.

Dva Borca iz Dervente i dva kluba koja imenom asociraju na vodu (Ukrina i Mineral) iz Teslića, za sada su se izdvojili nakon devet krugova od maksimalnih 26.

U sedam utakmica ovog kola, nevjerovatno zvuči podatak da su domaći ostvarili samo DVIJE pobjede. Pored Minerala, na domaćem terenu slavio je i BSK u komšijskom derbiju nad Poletom iz Podnovljna sa 4:0.

"Modričko-šamački" klasiko otišao je u Šamac, pošto je tim iz Donje Dubice pokazao da ne želi nikakvo Bratstvo sa Posavinom i u Miloševcu pobijedio sa 3:1.

Gostio se i Pridjel u ovom kolu te odnio tri boda iz Vranjaka.

Rezultati 9.kola

BSK - Polet 4:0
Skugrić 1964 - Borac (O) 2:3
Ozrenski sokolovi - Ukrina 0:3
Mineral - Budućnost 4:0
Kladari Gornji - Borac (BL) 1:4
Trebavac - OFK Pridjel 1:2
Posavina - Bratstvo 1:3

Tabela: Borac (O) 21, Ukrina 21, Borac (BL) 19, Mineral 16, Budućnost 15, Posavina 14, OFK Pridjel 14, Bratstvo 12, Polet 12, Trebavac 11, BSK 9, Skugrić MP 9, Kladari Gornji 7, Ozrenski sokolovi 3

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

13
dec2019

Počeo Prvi sajam obrazovanja i...

Gradska uprava grada Gradiška, u saradnji sa obrazovnim i drugim javnim institucijama, organizvoala...

13
dec2019

Eksplozija u poznatom noćnom k...

U Dositejevoj ulici u Gradišci noćas je odjeknula ekplozija, a kako "Nezavisne" saznaju u pitanju je...

13
dec2019

"Bljesak" pred čitao...

Promocija romana "Bljesak", autora Željka Mandića biće održana 15. decembra u 18 časova u banjalučko...

13
dec2019

Gradski fudbalski savez Gradiš...

Gradski fudbalski savez Gradiška organizuje svečanu manifestaciju na kojoj će biti proglašeni najbol...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka