Jesen se polako bliži kraju na terenima sela naših ljepših od Pariza.

Područna liga Doboj ulazi u svoje 12.kolo, a šampiona još nema ni na vidiku. Nakon što smo propustili prošlo kolo obilježiti tekstom, sve ćemo nadoknaditi.

Prošle sunčane nedjelje Borac je preuzeo lidersku poziciju od Borca, dok je Ukrina i dalje izjednačena na vrhu tabele sa Borcem.

Upravo najavu ovog kola počinjemo iz Bosanskih Lužana, u kome stanuje trenutno prvoplasirana ekipa lige. U prošlom kolu Borac je slavio u Vranjaku protiv Trebavca sa čak 5:1, u isto vrijeme dočekao kiks Borca iz Osinje i Ukrine te zbog bolje gol razlike zasjeo na prvo mjesto. Samim tim zadao još jednu glavobolju načelniku opštine Derventa, Miloradu Simiću, jer sada čovjek više ne zna kojem Borcu treba više novca sljedeće godine.

U posljednjem meču ove godine u Lužanima će gostovati Posavina, koja je u prošlom kolu u komšijskom derbiju savladala Budućnost sa 3:0.

Opsadno stanje je prošle nedjelje bilo u Tesliću. U velikoj utakmici dva tima, koja spadaju u top 3 fudbalska giganta u gradu na Usori, pobjednika nije bilo. Susret odigran u Banji Vrućici, prošao je rezultatom 2:2, sa dva penala i dva crvena kartona, sve u skladu sa definicijom gradskog derbija.

Taj bod razočarao navijače iz Čečave, ne zbog rezultata, već što su i pored kiksa Borca iz Osinje, ostali na drugom mjestu samo zbog jednog gola razlike. Velika prilika da se Ukrina ipak prelije na prvo mjesto biće u nedjelju protiv Trebavca. Ekipa iz Vranjaka se grčevito bori za opstanak, i nada se da će se u Čečavi ponoviti 15. april 2018. godine, kada je Ukrina posljednji put poražena kući.

Derbi kola se igra u derventskom selu Osinja od 1500 duša. Na tradicionalno teško gostovanje idu fudbaleri Minerala, koji će pokušati sa dobrim rezultatom da se približe vrhu. Borac je u prošlom kolu ubjedljivo poražen (3:0) u Kladarima Gornjim, pa sada pred svojom publikom žele da nastave sanjati elitu regionalnu.

Derbi začelja se igra u Mišićima, gdje Skugrić dočekuje Ozrenske sokolove, koji su u prošlom kolu proslavili i četvrti bod ove sezone, nakon 1:1 protiv BSK-a.
Šamačke ulice će u nedjelju biti zatvorene, jer ekipa iz Donje Dubice putuje u Gornju Slatinu. Budućnost želi Bratstvo, Bratstvo traži svoju Budućnost. Domaćin je u prošlom kolu poražen u Miloševcu, dok je odigralo efikasnih 3:3 sa Pridjelom.

Iz Pridjela krenuće momci ka Podnovlju. Mirna luka i sredina tabele, ove ekipe nemaju brige.
Zato će u Bušletiću vatreno biti, borba za opstanak između BSK-a i Kladara Gornjih. Nakon boda sa Ozrena, BSK se želi pozdraviti sa domaćim navijačima za ovu godinu sa tri boda i manje briga na proljeće. Kladari dolaze nakon rušenja lidera i sa velikim motivom odigrati još jednu utakmicu po hladnom novembarskom vremenu.

U Mišićima, Skugrić konačno ima priliku da prekine seriju od osam utakmica bez pobjede jer im u goste dolazi fenjeraš sa Ozrena.

Još 180 minuta će ovog novembra publika moći uživati u sportskim manifestacijama u svojim mjesnim zajednicama, a onda se sve okreće krmokolju, turšiji, ajvaru, slavama i ostalim zanimacijama u toku fudbalske pauze.

Sve utakmice počinju sutra u 14:00 časova.

12.kolo Područne lige Doboj

Borac (BL) - Posavina
Borac (O) - Mineral
Ukrina - Trebavac
Polet - OFK Pridjel
Budućnost - Bratstvo
BSK - Kladari Gornji
Skugrić 1964 - Ozrenski sokolovi

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

13
dec2019

Sutra svečani doček za zlatnu...

Svečani doček za zlatnu teniserku grada Gradiška, koja je naš grad proslavila u dalekoj Americi, osv...

13
dec2019

Odgađa se izbor najboljih fudb...

Usljed blokade rada Fudbalskog saveza Republike Srpske, zbog intervencije Republičke uprave za inspe...

13
dec2019

Film "Djeca Kozare"...

Režiser Lordan Zafranović izjavio je da je potpuno razočaran što Filmski centar Srbije treći put ni...

13
dec2019

Inspekcija zabranila rad FSRS,...

Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske zabranila je rad Fudbalskom savezu RS ka...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka