Selidbe

Teška srca, ali teška moramo reći da se bliži kraj ove fantastične jeseni na dobojskim dunjalucima.

No, da se prvo vratimo sedam dana ranije. A, tamo sve po planu. Počinjemo od seoskog kneza iz Bosanskih Lužana, Borca, koji je sa "samo" 2:1 savladao Posavinu i zadržao prvo mjesto.

Navijači u Čečavi plaču, od sreće jer je njihov klub sa 3:1 pobijedio Trebavac iz Vranjaka, plaču i od tuge, jer naredni meč moraju čekati četiri mjeseca.

U derbiju kola u Osinji, domaćin je savladao Mineral sa 4:2 i od titule ga odaljio čak 11 bodova.

U derbiju začelja kao da su se sastale ekipe iz treće engleske lige i četvrte estonske lige, jer je u Mišiću-Potpolju, domaći Skugrić, koji se rodio 1964, sa čak 10:1 savladao Ozrenske sokolove iz Boljanića.

Vatromet je viđen u dobojskom "de la klasikaleu" na putu ka Srbiji, OFK Pridjel je odnio bodove iz Podnovlja pobjedom od 4:3.

U Gornjoj Slatini i dalje bride obrazi, od veliko šamara kojeg su dobili od Bratstva i poraza od 4:1.

Borba za život i goli opstanak odigrana je u Bušletiću, u kojem domaći BSK vezao četvrti meč bez poraza, pobjedom nad Kladarima Donjim 2:1.

Tabela kaže da se Borac Bosanski Lužani i Ukrina drže pod ruku sa 28 bodova i gol razlikom +14, ali je Borac prvi zbog boljeg međusobnog skora, ako nije zbog toga onda je zbog više postignutih bodova.

Iza njih, jedan korak je Borac iz Osinje i to su prema svim prognozama top 3 tima ove lige, jer između njih i četvrte ekipe na tabeli je čak 10 bodova razlike, a na tom mjestu kampuje Budućnost iz Gornje Slatine. Rame uz rame s njima stoji i Pridjel sa istim brojem bodova. Korak iza njih su Mineral i Posavina sa 17 bodova. Bod manje imaju Bratstvo, BSK i Polet. U najopasnijoj zoni su Skugrić 1964 sa 13 bodova, Trebavac 11 i Kladari Gornji 10. Ozrenski sokolovi već nakon pola noći četveroligaške žurke počinju da se pozdravljaju sa svojim drugarima, jer sa 4 boda i -34 gol razlikom ni njihovi najveći fanovi im ne daju šansu za opstanak.

Bosanski Lužani, Čečava, Osinja, Podnovlje, Gornja Slatina, Bušletić i Mišići- Potpolje su se prošle nedjelje oprostili od fudbala za ovu godinu, ove nedjelje je vrijeme za ostale mjesne zajednice da se pozdrave sa fudbalom do marta. Idemo redom.

U Donju Dubicu, dolazi Borac da ovjeri titulu. Ekipa iz Bosanskih Lužana nikada nije izgubila od Bratstva, pa se nada da će ovaj nastavak serije doći u najbolje moguće vrijeme.

Rezultat iz Donje Dubice će osluškivati u Miloševcu, gdje dolaze fudbaleri Ukrine, kojima nije fora da dijele prvo mjesto, pa se nadaju da uz tri boda iz Miloševca i 1x u pomenutom susretu osvoje jesenji pehar.

Borac iz Osinje ide u Vranjak, tu se nada "2", a da će 1X biti u Dubici i Miloševcu, pa da oni sjednu na čelo čopora.

Mineral dočekuje BSK u nadi da će sa tri boda zatvoriti ovu godinu. U Modriči ovakva euforija nije bila još od 2008. i titule prvaka BiH, a razlog je što se u Kladarima Gornjim igra derbi začelja između domaćina i Skugrića 1964.

Susret bez briga biće odigran u Donjem Pridjelu u kojem gostuje Budućnost iz Gornje Slatine.

U Boljaniću gostuje Polet, možda i posljednja prilika da se uhvati nada za proljeće.

13.kolo Područne lige Doboj

10.11.2019. u 13:30 časova

Mineral - BSK
Ozrenski sokolovi - Polet
Kladari Gornji - Skugrić 1964
Trebavac - Borac O
Posavina - Ukrina
Bratstvo - Borac BL
OFK Pridjel - Budućnost

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

28
feb2020

Predstava ''Staklena menažerij...

Glumci Pozorišta ''Jozo Ivakić'' iz Vinkovica izveli su sinoć na pozorišnoj sceni Kulturnog centra u...

28
feb2020

Gubitak preduzeća iz Kozarske...

''Hemijska prerada kukuruza (HPK) Draksenić'' prošlu godinu je završila sa minusom koji je premašio...

28
feb2020

Zejnil Latifović – veliki zalj...

Svaki slobodni trenutak, pogotovo u vrijeme vegetacije Zejnil Latifović provodi u pčelinjaku i zasad...

28
feb2020

Slavni reditelj Zdravko Šotra...

Važno mjesto u rediteljskoj karijeri i životu Zdravka Šotre imaju Krajina u kojoj je snimio nekoliko...