Na Drugom gradiškom polumaratonu učestvovalo je preko 340 takmičara, od toga njih 160 u polumaratonskoj trci. Takmičari su se pored polumaratona takmičili u trci od pet i jedan kilometar. U ženskoj konkurenciji najbolje su bile Lucija Kimani, kojoj je ponovo pripalo prvo mjesto, drugo mjesto zauzela je Maja Perišić, a treće Amela Trožić. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Ante Živković, drugi je bio Ivan Maletić, dok je treće mjesto pripalo Igoru Mitroviću. Sažetak trke pogledajte u video prilogu.

Sa 425 prijavljenih učesnika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije i drugih zemalja, te sa disciplinama kao što su "Fun run" trka od 5km, maraton od 21,5km, "Kids run" 1000 metara, II Gradiški polumaraton biće i te kako zanimljiv. Sve je spremno kako kažu organizatori i za šest dana očekujemo da Gradiška bude epicentar atletike, odnosno trčanja. Više pogledajte u video prilogu koji vam je pripremila naša ekipa.

Potkategorije

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

25
apr2018

Kalemi uzeli Kup, ostaje velik...

U finalnoj kup utakmici u kojoj su se sastali Fudbalski klub "Kalemi" iz Trebovljana i Fudbalski kl...

24
apr2018

Naučnici analizirali da li su...

Novo istraživanje američkih i francuskih naučnika pokazalo je da su biljni izvori proteina mnogo zdr...

24
apr2018

Kup OFS Gradiška: Kalemi ili 1...

Danas se na Gradskom stadionu u Gradišci igra finalna utakmica Kup-a Opštinskog fudbalskog saveza. P...

24
apr2018

Laminci jedan korak iza Omladi...

Proteklog vikenda na rasporedu su bili mečevi 17. kola Opštinske lige Gradiška u fudbalu. Laminci su...