Tamjan i kađenje su ustvari dva pojma: materija i radnja. I jedno i drugo je u našoj svijestii vezano za molitvu bilo da je u crkvi ili u našem domu. Miris tamjana je nekome ugodan a nekome ne. Ovaj miris često posjeća na crkvu, na mistiku, na razne crkvene obrede koji neki vole a neki ne. No neka se zna da je tamjan u velikoj upotrebi još od najstarijih vremena kako u judejskom bogosluženju tako i u raznim ostalim kultovima. Ova materija potiče iz Indije i iz afričkih zemalja.

Kada se priča o filmu, kada treba da ga gledamo, a kada se za taj pojam veže još jedna stvar koja je muškarcima najvažnija, u misli mi prvo dolazi samo jedan film. Stvar za koju kažu da je najvažnija sporedna, iako ne znam šta im je onda glavna. Ta stvar nije samo stvar, nego je čitav jedan proces, čitav život se vrti oko nje, od dječačkih koraka, do starih penzionerskih dana uz novinski papir. Riječ je o fudbalu.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

18
jun2018

Poziv za besplatnu obuku opera...

UG Mreža novih ideja objavilo javni poziv za besplatnu obuku sedam operatera za rad na CNC mašinama...

18
jun2018

Tamjan i njegova upotreba

Tamjan i kađenje su ustvari dva pojma: materija i radnja. I jedno i drugo je u našoj svijestii vezan...

17
jun2018

To je najbolji navijački film...

Kada se priča o filmu, kada treba da ga gledamo, a kada se za taj pojam veže još jedna stvar koja je...

17
jun2018

„Krajina osiguranje“ naplatilo...

Krajina osiguranje naplatilo je 680.000 KM od opštine Gradiška na osnovu pravosnažne presude koju je...