Komunalno preduzeće „Vodovod“ iz Srpca završilo je realizaciju projekta izgradnje sistema vodosnabdijevanja u Župskom Razboju u dužini od 2.078 metara čime je omogućeno mještanima ovog sela da po prvi put dobiju vodu sa gradske vodovodne mreže.

Komisija za pregled i primopredaju radova koju je formirao načelnik opštine Mlađan Dragosavljević izvršila je početkom ove sedmice pregled izvedenih radova i konstatovala da je investicija realizovana u skladu sa građevinskim normama i ugovorenim rokovima.

Time je omogućeno da na gradsku vodovodnu mrežu budu priključena 24 domaćinstva do kojih je stigla distributivna mreža, a stvoreni su uslovi da se naknadno priključi još najmanje 40 kuća iz ovog sela.

Vrijednost radova iznosila je 132 hiljade KM, od čega je Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede (IFAD) obezbijedio 80 odsto sredstava, a Opština Srbac preostalih 20 odsto uz finansijsko učešće mještana koje je takođe predviđeno ovim projektom.

Projekat je kod IFAD-a kandidovan uz posredstvo Jedinice za koordinaciju projekata u poljoprivredi koja djeluje pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Radove je izvodilo banjalučko preduzeće „Hidrokop“ u saradnji sa srbačkim Vodovodom koji je bio podizvođač radova.

„Omogućili smo mještanima Župskog Razboja da dobiju vodu sa izvorišta „Vrijeska“ koja je među najkvalitetnijima u regionu. Ovim projektom nastavili smo širenje vodovodne mreže na području srbačke opštine koja je do sada izgrađena u dužini od preko 400 kilometara“, rekao je direktor Vodovoda, Drago Jovičić.

On dodaje da je na ovaj način još jednom potvrđeno da je srbačko komunalno preduzeće kadrovski i tehnički opremljeno za ovakve investicije i da je opredjeljeno da nastavi sa proširenjem kako na području naše, tako i susjednih opština koje su takođe pokazale interes.

„Premašili smo cifru od pet hiljada korisnika i očekujemo da će se taj broj dodatno povećati u narednom periodu. Posebno je važno što se izgradnjom sistema vodosnabdijevanja u Župskom Razboju otvara mogućnost proširenja mreže prema Ćukalima gdje vodu sa gradskog vodovoda koristi 49 domaćinstava a sada smo stvorili mogućnost da se priključi još najmanje 80 domaćinstava“, rekao je Jovičić.

Projekat vodosnabdijevanja u Župskom Razboju jedan je od dva projekta koji su odobreni od strane IFAD-a, a realizovan je i projekat rekonstrukcije i asfaltiranja dionice puta u Ilićanima u dužini od 3.458 metara čija rekonstrukcija je koštala 252 hiljade KM.

srbac-rs.com

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

18
jun2018

Poziv za besplatnu obuku opera...

UG Mreža novih ideja objavilo javni poziv za besplatnu obuku sedam operatera za rad na CNC mašinama...

18
jun2018

Tamjan i njegova upotreba

Tamjan i kađenje su ustvari dva pojma: materija i radnja. I jedno i drugo je u našoj svijestii vezan...

17
jun2018

To je najbolji navijački film...

Kada se priča o filmu, kada treba da ga gledamo, a kada se za taj pojam veže još jedna stvar koja je...

17
jun2018

„Krajina osiguranje“ naplatilo...

Krajina osiguranje naplatilo je 680.000 KM od opštine Gradiška na osnovu pravosnažne presude koju je...