Komunalno preduzeće „Vodovod“ iz Srpca završilo je realizaciju projekta izgradnje sistema vodosnabdijevanja u Župskom Razboju u dužini od 2.078 metara čime je omogućeno mještanima ovog sela da po prvi put dobiju vodu sa gradske vodovodne mreže.

Komisija za pregled i primopredaju radova koju je formirao načelnik opštine Mlađan Dragosavljević izvršila je početkom ove sedmice pregled izvedenih radova i konstatovala da je investicija realizovana u skladu sa građevinskim normama i ugovorenim rokovima.

Time je omogućeno da na gradsku vodovodnu mrežu budu priključena 24 domaćinstva do kojih je stigla distributivna mreža, a stvoreni su uslovi da se naknadno priključi još najmanje 40 kuća iz ovog sela.

Vrijednost radova iznosila je 132 hiljade KM, od čega je Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede (IFAD) obezbijedio 80 odsto sredstava, a Opština Srbac preostalih 20 odsto uz finansijsko učešće mještana koje je takođe predviđeno ovim projektom.

Projekat je kod IFAD-a kandidovan uz posredstvo Jedinice za koordinaciju projekata u poljoprivredi koja djeluje pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Radove je izvodilo banjalučko preduzeće „Hidrokop“ u saradnji sa srbačkim Vodovodom koji je bio podizvođač radova.

„Omogućili smo mještanima Župskog Razboja da dobiju vodu sa izvorišta „Vrijeska“ koja je među najkvalitetnijima u regionu. Ovim projektom nastavili smo širenje vodovodne mreže na području srbačke opštine koja je do sada izgrađena u dužini od preko 400 kilometara“, rekao je direktor Vodovoda, Drago Jovičić.

On dodaje da je na ovaj način još jednom potvrđeno da je srbačko komunalno preduzeće kadrovski i tehnički opremljeno za ovakve investicije i da je opredjeljeno da nastavi sa proširenjem kako na području naše, tako i susjednih opština koje su takođe pokazale interes.

„Premašili smo cifru od pet hiljada korisnika i očekujemo da će se taj broj dodatno povećati u narednom periodu. Posebno je važno što se izgradnjom sistema vodosnabdijevanja u Župskom Razboju otvara mogućnost proširenja mreže prema Ćukalima gdje vodu sa gradskog vodovoda koristi 49 domaćinstava a sada smo stvorili mogućnost da se priključi još najmanje 80 domaćinstava“, rekao je Jovičić.

Projekat vodosnabdijevanja u Župskom Razboju jedan je od dva projekta koji su odobreni od strane IFAD-a, a realizovan je i projekat rekonstrukcije i asfaltiranja dionice puta u Ilićanima u dužini od 3.458 metara čija rekonstrukcija je koštala 252 hiljade KM.

srbac-rs.com

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

15
dec2018

Otvoren "Zimski grad"...

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić otvorio je večeras treću po redu manifestaciju “Zimski grad”,...

15
dec2018

Upornost je - dobitna kombinac...

Dvadesetšestogodišnji Goran Gagić iz kozarskog sela Kijevci na rodnom imanju od oko pet hektara živi...

14
dec2018

Raspored turnira 3x3 "Dje...

Humanitarni turnir 3x3 "Djeca djeci" brojaće 43 ekipe. Kompletan raspored i satnica. Teren 1 SATNICA...

14
dec2018

Zimska rezidba krušaka

Savjete kako orezivati krušku dobili smo od ing. Bojana Kecmana iz “Resora za pruženje stručnih uslu...