Javna predškolska ustanova „Lepa Radić“  uz finansijsku pomoć opštine Gradiška krenula je u proširenje smještajnih kapaciteta u objektu „Cipelići“ na Senjaku.

Kako ističe direktor ove predškolske ustanove Suzana Ivaštanin odavno postoji potreba da se izvrši proširenje ovog objekta, jer je trenutno imaju na čekanju 65 mališana, od kojih je uzrasta 4 do 5 godina njih 19, a uzrasta 4 do 5 godina njih 25.

„Radimo punim kapacitetom, sve grupe su nam popunjene, u našem vrtiću imamo 342 mališana, u ovom objektu „Cipelići“ ih je 170“, rekla je Ivaštanin i dodala „ 2015. godine otvorena je nova grupa ali ni ona nije mogla zadovoljiti da svim mališanima bude dostupan smještaj. Ovim proširenjem riješićemo problem za njih 25, i na grupi će biti zaposlena 2 vaspitno- obrazovna radnika“. Ivaštanin je posebnu zahvalnost izrazila rukovodstvu opštine Gradiška koje je prepoznalo probleme ove ustanove.

Završetak radova očekuje za za mjesec dana. Pored objekta na Senjaku ova predškolska ustanova ima još jedno gradsko odjeljenje i odjeljenje u Novoj Topoli.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u periodu od 10.10.2017. do 26.10.2017. godine, vršiće se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, putem radarskog sistema ''Ramer'' namijenjenim za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, odnosno evidentiranje brzine bez prisustva policijskog službenika i bez zaustavljanja vozila.

Ako se iko može pohvaliti društvenim aktivizmom i aktivnom participacijom u društvu, prije svih to su mladi, obrazovani i energični ljudi iz Udruženja „Most“ Gradiška. Njihov novi projekat je preventivnog karaktera, odnosi se na djecu i porodicu, a saradnja sa Centrom za socijalni rad samo ukazuje na ozbiljnost rada i podršku ove institucije projektu. Tom prilikom smo razgovarali sa koordinatoricom PGK projekta Daliborkom Ignjatić.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

17
okt2017

NBA Liga: Najava Zapadne konfe...

Kao što smo rekli u prethodnom članku, noćas počinje nova NBA sezona 2017/18, novi spektakl koji će...

17
okt2017

NBA Liga: Najava Istočne konfe...

Večeras počinje nova NBA sezona. U noći utorka na srijedu prvi duel igraju Klivlend i Boston (02.00)...

17
okt2017

Opštinska liga Gradiška 9. kol...

Okončani su svi mečevi devetog kola u Opštinskoj ligi Gradiška. Derbi jesenje polusezone odigran na...

17
okt2017

Područna liga Gradiška 10. kol...

Proteklog vikenda odigrani su svi mečevi desetog kola Područne lige Gradiška. Dva velika derbi susre...