Obzirom da predstoji ljetni period i sezona godišnjih odmora i da veći broj građana svoj odmor planira van svog doma, Policijska uprava Gradiška apeluje na sve građane da budu primarni subjekat u zaštiti svoje imovine, kako njihov stan ili kuća ne bi bili meta kriminalnih lica.

Obzirom da se najveći broj provala u stanove događa za vrijeme godišnjih odmora ili u dane vikende kada ne boravite u svom domu, upravo iz tog razloga potrebno je da budete obazrivi i preduzmete određene mjere. Prvenstveno, prilikom kretanja na odmor novac, zlatni nakit i druge vrijedne stvari ne ostavljati u kući ili stanu, već u banci ili dati nekom od rodbine na čuvanje. Nikad ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, jer kriminalci vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u vaš stan i odnose novac i vrijedne predmete.

Ne ostavljajte ključeve ispod otirača, u obući, saksijama za cvijeće i slično, jer kriminalci itekako znaju za skrivanje ključeva na tim mjestima. Takođe, bez obzira koliko kratko napuštate vozilo, nikad ne ostavljajte ključeve u njemu.

Takođe, nije poželjno odavati utisak odsustva od kuće ili stana, kao što je na primjer spuštene roletne, jer kriminalci i to prate, te ukoliko primjete da su roletne spuštene nekoliko dana zaključiće da nema nikoga u stanu.

Ne objavljujte slikena društvenim mrežama sa odmora, a komšije obavijestite o odustvu i ukoliko primjete bilo kakva sumnjiva i nepoznata lica i vozila ili buku u vašem stanu, da o tome obavijeste policiju besplatnim pozivom na broj 122, a koji može biti i anoniman.

Poštovani građani, sprečavanje kriminala je odgovrnost svih i zato pratite i uočavajte kretanje sumnjivih lica i vozila u vašem okruženju, a o svemu sumnjivom, odmah obavijestite policiju.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
avg2019

Šahisti u Republici Srpskoj ig...

Podjela na bolje i lošije u savremenom sportu se vrši duelima i rezultatima tih duela, gdje su pobje...

21
avg2019

Lice iz Gradiške lišeno slobod...

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 20.08.2019. godine, lišili su slobode lice inicija...

21
avg2019

Deseti rođendan Udruženja ''Mo...

Danas su članovi Udruženja ''Most'' iz Gradiške prošetali kroz grad i pružili priliku sugrađanima da...

21
avg2019

Hapšenje u Gradišci: Oduzeti p...

Prilikom kontrole Volva njemačkih registarskih tablica službenici Jedinice granične policije Gradišk...