Obzirom da predstoji ljetni period i sezona godišnjih odmora i da veći broj građana svoj odmor planira van svog doma, Policijska uprava Gradiška apeluje na sve građane da budu primarni subjekat u zaštiti svoje imovine, kako njihov stan ili kuća ne bi bili meta kriminalnih lica.

Obzirom da se najveći broj provala u stanove događa za vrijeme godišnjih odmora ili u dane vikende kada ne boravite u svom domu, upravo iz tog razloga potrebno je da budete obazrivi i preduzmete određene mjere. Prvenstveno, prilikom kretanja na odmor novac, zlatni nakit i druge vrijedne stvari ne ostavljati u kući ili stanu, već u banci ili dati nekom od rodbine na čuvanje. Nikad ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, jer kriminalci vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u vaš stan i odnose novac i vrijedne predmete.

Ne ostavljajte ključeve ispod otirača, u obući, saksijama za cvijeće i slično, jer kriminalci itekako znaju za skrivanje ključeva na tim mjestima. Takođe, bez obzira koliko kratko napuštate vozilo, nikad ne ostavljajte ključeve u njemu.

Takođe, nije poželjno odavati utisak odsustva od kuće ili stana, kao što je na primjer spuštene roletne, jer kriminalci i to prate, te ukoliko primjete da su roletne spuštene nekoliko dana zaključiće da nema nikoga u stanu.

Ne objavljujte slikena društvenim mrežama sa odmora, a komšije obavijestite o odustvu i ukoliko primjete bilo kakva sumnjiva i nepoznata lica i vozila ili buku u vašem stanu, da o tome obavijeste policiju besplatnim pozivom na broj 122, a koji može biti i anoniman.

Poštovani građani, sprečavanje kriminala je odgovrnost svih i zato pratite i uočavajte kretanje sumnjivih lica i vozila u vašem okruženju, a o svemu sumnjivom, odmah obavijestite policiju.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

06
dec2019

Prijem za zlatnu karatistkinju...

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević organizovao je prijem za članicu Karate kluba Borac iz ove opš...

06
dec2019

U BiH za 12 mjeseci ubijeno 12...

U proteklih 12 mjeseci, prema podacima nevladinih organizacija koje se bave rodno zasnovanim nasilje...

06
dec2019

Studentica Anja Suzić u pobjed...

Studentica Univerziteta Pim Anja Suzić, student treće godine studijskog programa Psihologije, na kon...

06
dec2019

Kozara spremna za zimsku sezon...

Na Kozari spremno dočekuju početak zimske sezone.