Danas 07. jula grupa "Pravda za Davida" organizovala je protest koji je počeo u 19 časova. Na ovog puta masovniji protest su pristgli brojni građani iz Republike Srpske ali i Bosne i Hercegovine. Cilj je da se na ovom protestu skupe građani iz svih gradova BiH koji u svojim gradovima protestuju, i zajedno traže pravdu za Davida u Banjaluci. Građani protestuju svako veče u centru Banjaluke ispred robne kuće "Boska" na, kako ga oni zovu "Davidovom trgu."

Na posljednjem zasjedanju Narodne skupštine Republike Srpske, poslanici SNSD-a, DNS-a, SP-a nisu priznali izvještaj Anketnog odbora, koji je zaključio da je David Dragičević ubijen. Isto je potvrdilo i Tužilaštvo, čime je po automatizmu izdana naredba MUP-u Srpske da pronađe počinioca ubistva.

Građani protestuju od famozne pres konferencije na kojoj je David Dragičević optužen da je narkoman i da nije ubijen, već se vjerovatno radi o samoubistvu. Od tada građani ne vjeruju vrhu policije Republike Srpske i rpavdu traže na trgu okupljajući se svaku veče već više od 80 dana.

Na skupu je trenutno po procjenama preko 10 hiljada ljudi. Policija je na svim većim raskrsnicama, kao i na ulazu u Banjaluku. Pratite nas, uskoro vam donosimo i video sa protesta.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

19
avg2019

Počela Područna liga Gradiška:...

Proteklog vikenda startala je nova sezona u Područnoj ligi Gradiška. Gosti su slavili na četiri meča...

18
avg2019

Foto dana: Bil Klinton u halji...

Nakon što je objelodanjeno da se milijarder optužen za pedofiliju Džefri Epstajn ubio, što je jedna...

18
avg2019

Stanje na graničnom prelazu u...

Na većini graničnih prelaza u Bosni i Hercegovini danas je prevladavala gužva. Gradiška posebno pred...

18
avg2019

Na većini graničnih prelaza gu...

Pojačan saobraćaj vozila i duža zadržavanja ovoga jutra bilježe se na izlazu iz BiH na graničnim pre...