Danas 07. jula grupa "Pravda za Davida" organizovala je protest koji je počeo u 19 časova. Na ovog puta masovniji protest su pristgli brojni građani iz Republike Srpske ali i Bosne i Hercegovine. Cilj je da se na ovom protestu skupe građani iz svih gradova BiH koji u svojim gradovima protestuju, i zajedno traže pravdu za Davida u Banjaluci. Građani protestuju svako veče u centru Banjaluke ispred robne kuće "Boska" na, kako ga oni zovu "Davidovom trgu."

Na posljednjem zasjedanju Narodne skupštine Republike Srpske, poslanici SNSD-a, DNS-a, SP-a nisu priznali izvještaj Anketnog odbora, koji je zaključio da je David Dragičević ubijen. Isto je potvrdilo i Tužilaštvo, čime je po automatizmu izdana naredba MUP-u Srpske da pronađe počinioca ubistva.

Građani protestuju od famozne pres konferencije na kojoj je David Dragičević optužen da je narkoman i da nije ubijen, već se vjerovatno radi o samoubistvu. Od tada građani ne vjeruju vrhu policije Republike Srpske i rpavdu traže na trgu okupljajući se svaku veče već više od 80 dana.

Na skupu je trenutno po procjenama preko 10 hiljada ljudi. Policija je na svim većim raskrsnicama, kao i na ulazu u Banjaluku. Pratite nas, uskoro vam donosimo i video sa protesta.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

07
dec2019

Suze, tuga i bol: Crni oblak s...

Odavno u Gradišci, gdje je subota proglašena Danom žalosti zbog današnje sahrane Davora Mijatovića (...

07
dec2019

Nagrade najboljim volonterima:...

Dodjelom nagrada najboljim volonterima u Gradišci Udruženje „Most“ obilježilo je Međunarodni dan vol...

07
dec2019

Odigrana predstava "E moj...

Sinoć je pred gradiškom publikom odigrana predstava "E moj vaspitaču", koja je nastala po ideji prof...

07
dec2019

Pogibija srednjoškolaca nastav...

Uzak i nepregledan most na rječici Jablanici zajedno sa tri kilometra puta bez trotoara u Vrbaškoj k...