Povodom Svjetskog dana prve pomoći koji se tradicionalno obilježava svake druge subote u mjesecu septembru Opštinska organizacija Crvenog krsta je uz podršku Policijske uprave Gradiška,Odjeljenja za saobraćaj provela preventivnu aktivnost kontrola setova prve pomoći u motornim vozilima.

Cilj aktivnosti je podizanje svijesti vozača o značaju prve pomoći i animiranje mladih da uče vještine prve pomoći jer je to izraz humanosti kojim se pokazuje spremnost i želja za spašavanjem života i smanjenjem posledica nesreća.Aktivnost je provedena u Vidovdanskoj ulici u terminu od 11,00 do 12,15 časova gdje je kontrolisano 30 motornih vozila ,a rezultati su alarmantni.

Od 30 vozila samo 2 su imali kompletnu ,i u roku ispravn set prve pomoći,2 vozača uopšte nemaju prvu pomoć ,a preostalih 26 imaju nepotpunu ili prvu pomoć kojoj je istekao rok upotrebe.Podsjećamo da je rok upotrebe sadržaja u kutiji prve pomoći 5 godina.Zakon o o bezbjednosti saobraćaja predviđa novčanu kaznu od 40,00 KM za ne posjedovanje opreme pod koju spada i prva pomoć.

Volonteri Kluba mladih CK Gradiška David Trišić,Anđela Ilišević,Danka Šukalo i Zvjezdana Džinić su uz asistenciju policijskog službenika Žarka Kuzmanović podsjetili vozače na važnost prve pomoći te im ukazali na propuste .
Akcija je bila preventivnog karaktera te se nadamo da će imati pozitivan uticaj na vozače i da će u narednom periodu blagovremeno ažurirati setove prve pomoći kao i ostalu tehničku ispravnost na svojim vozilima.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

16
sep2019

Srebro i bronza za devetogodiš...

Mlada teniserka iz Gradiške Tea Kovačević odličnom igrom na Svjetskom prvenstvu (CHAMPIONS BOWL 2019...

16
sep2019

Republika Srpska dobila prvog...

3x3 Republika Srpska i Košarkaški Savez Republike Srpske bili su organizatori finalnog turnira 3x3 l...

16
sep2019

Vrijeđao policajce u Srpcu, pa...

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u protekla 24 časa, evidentirana su...

16
sep2019

Obilježen Dan 16. Krajiške mot...

U Mašićima kod Gradiške juče je obilježeno 28 godina od osnivanja 16. Krajiške motorizovane brigade...