Povodom Svjetskog dana prve pomoći koji se tradicionalno obilježava svake druge subote u mjesecu septembru Opštinska organizacija Crvenog krsta je uz podršku Policijske uprave Gradiška,Odjeljenja za saobraćaj provela preventivnu aktivnost kontrola setova prve pomoći u motornim vozilima.

Cilj aktivnosti je podizanje svijesti vozača o značaju prve pomoći i animiranje mladih da uče vještine prve pomoći jer je to izraz humanosti kojim se pokazuje spremnost i želja za spašavanjem života i smanjenjem posledica nesreća.Aktivnost je provedena u Vidovdanskoj ulici u terminu od 11,00 do 12,15 časova gdje je kontrolisano 30 motornih vozila ,a rezultati su alarmantni.

Od 30 vozila samo 2 su imali kompletnu ,i u roku ispravn set prve pomoći,2 vozača uopšte nemaju prvu pomoć ,a preostalih 26 imaju nepotpunu ili prvu pomoć kojoj je istekao rok upotrebe.Podsjećamo da je rok upotrebe sadržaja u kutiji prve pomoći 5 godina.Zakon o o bezbjednosti saobraćaja predviđa novčanu kaznu od 40,00 KM za ne posjedovanje opreme pod koju spada i prva pomoć.

Volonteri Kluba mladih CK Gradiška David Trišić,Anđela Ilišević,Danka Šukalo i Zvjezdana Džinić su uz asistenciju policijskog službenika Žarka Kuzmanović podsjetili vozače na važnost prve pomoći te im ukazali na propuste .
Akcija je bila preventivnog karaktera te se nadamo da će imati pozitivan uticaj na vozače i da će u narednom periodu blagovremeno ažurirati setove prve pomoći kao i ostalu tehničku ispravnost na svojim vozilima.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
nov2019

Derbi: Futsaleri ''Boračke'' i...

Nakon dva odigrana kola u Drugoj futsal ligi Republike Srpske, grupa zapad, na red je došao prvi sud...

21
nov2019

''Zimski grad'' i poznati izvo...

Otvaranje ovogodišnje ''Gradiške zime'' planirano je 15. decembra uz koncert Amadeus benda, a svečan...

21
nov2019

Policijska uprava Gradiška obi...

Pripadnici Policijske uprave Gradiška, danas su na prigodan način obilježili Krsnu slavu Ministarstv...

21
nov2019

LVS "Most" vas poziv...

Već 10 godina radimo na osnaženju mladih i podstičemo ih na kreativno razmišljaje i izražavanje. U i...