U Kulturnom centru Gradiška, mlada pjesnikinja Tea Gutić promovisala je prvu zbirku pjesama „Maglene vibracije“, koju sačinjavaju 23 pjesme i jedan razgovor.

„Naslov je dosta mističan i korice djeluju pesimistično, ali ne bih željela da to zbuni publiku. Pjesme su obojene i nastajale su u posljednjih godinu dana. Inspiraciju pronalazim svuda, najviše u ljudima koji me okružuju“, rekla je Tea Gutić.

Osamnaestogodišnja Tea Gutić je učenica četvrtog razreda gradiške Gimnazije i pobjednica je petog konkursa za mlade talente „Novo ime“. Ona kaže da joj je ta pobjeda veliki vjetar u leđa: „Htjela bih da se zahvalim kompaniji „Novomatik“ i projektu „Novo ime“, jer bez njih se ovo ne bi desilo u skorije vrijeme.“

Recenzent zbirke profesorica Snežana Gajević imala je samo riječi hvale za knjigu, ali i autora: „Teina zbirka je moderna, zbirka intime, u kojoj ona daje prikaz lirskog bića i svijeta koji ga okružuje. Vrlo je zrela u poetskom izrazu što je vrlo neobično s obzirom na njeno životno iskustvo. Tea spada u grupu učenika koji uvijek mogu da vas iznenade svojim komentarom i posebnim uglom posmatranja.“

Pored štampanog izdanja, objavljena je i audio-knjiga „Maglene vibracije“, koja će biti dostupna u svim bibliotekama u Republici Srpskoj i udruženjima slijepih i slabovidnih lica.

/MM/Info+/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

15
feb2019

Medvjed Miša najavio proljeće...

Ako sudimo po narodnom vjerovanju, izlazak medvjeda Miše iz Beogradskog zoološkog vrta iz svoje jazb...

15
feb2019

Policija na protestima u Baru...

Crnogorska policija jutros je privela trudnicu na prosvjedu protiv gradnje vrtića u dvorištu gimnazi...

15
feb2019

Manastir Krupa - čuvar srpske...

Već više od sedam vijekova manastir Krupa svjedoci slovo Jevanđelja, sabirajući pod svojim svodovima...

15
feb2019

Pomozimo Predragu Duronjiću da...

BANJALUKA – Predragu Duronjiću iz Banjaluke je, zbog dugogodišnje bolesti, potrebna transplatacija b...