U Kulturnom centru Gradiška, mlada pjesnikinja Tea Gutić promovisala je prvu zbirku pjesama „Maglene vibracije“, koju sačinjavaju 23 pjesme i jedan razgovor.

„Naslov je dosta mističan i korice djeluju pesimistično, ali ne bih željela da to zbuni publiku. Pjesme su obojene i nastajale su u posljednjih godinu dana. Inspiraciju pronalazim svuda, najviše u ljudima koji me okružuju“, rekla je Tea Gutić.

Osamnaestogodišnja Tea Gutić je učenica četvrtog razreda gradiške Gimnazije i pobjednica je petog konkursa za mlade talente „Novo ime“. Ona kaže da joj je ta pobjeda veliki vjetar u leđa: „Htjela bih da se zahvalim kompaniji „Novomatik“ i projektu „Novo ime“, jer bez njih se ovo ne bi desilo u skorije vrijeme.“

Recenzent zbirke profesorica Snežana Gajević imala je samo riječi hvale za knjigu, ali i autora: „Teina zbirka je moderna, zbirka intime, u kojoj ona daje prikaz lirskog bića i svijeta koji ga okružuje. Vrlo je zrela u poetskom izrazu što je vrlo neobično s obzirom na njeno životno iskustvo. Tea spada u grupu učenika koji uvijek mogu da vas iznenade svojim komentarom i posebnim uglom posmatranja.“

Pored štampanog izdanja, objavljena je i audio-knjiga „Maglene vibracije“, koja će biti dostupna u svim bibliotekama u Republici Srpskoj i udruženjima slijepih i slabovidnih lica.

/MM/Info+/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

15
dec2018

Otvoren "Zimski grad"...

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić otvorio je večeras treću po redu manifestaciju “Zimski grad”,...

15
dec2018

Upornost je - dobitna kombinac...

Dvadesetšestogodišnji Goran Gagić iz kozarskog sela Kijevci na rodnom imanju od oko pet hektara živi...

14
dec2018

Raspored turnira 3x3 "Dje...

Humanitarni turnir 3x3 "Djeca djeci" brojaće 43 ekipe. Kompletan raspored i satnica. Teren 1 SATNICA...

14
dec2018

Zimska rezidba krušaka

Savjete kako orezivati krušku dobili smo od ing. Bojana Kecmana iz “Resora za pruženje stručnih uslu...