Na prvoj prodaji imovine Govedarske farme “Farmland” iz Nove Topole, koja je održana juče u krugu preduzeća, prodata je trećina zaplijenjenih stvari, za koje je ponuđeno oko 200.000 maraka.

Advokat Miroslava Drinić, koja zastupa 55 bivših radnika “Farmlanda”, rekla je za “Glas Srpske” da je licitacija protekla u redu, te da se prijavilo 15 kupaca.

- Radnici potražuju 300.000 KM i ovo što je prodato nije dovoljno za izmirenje cijelog duga. Imali smo 59 popisanih stavki, nije sve prodato. Izlicitirano je oko 200.000 KM, a kupci imaju rok od tri dana da uplate novac, pa ćemo vidjeti koliko će biti ukupno na računu - rekla je Drinićeva.

Ona je podsjetila da su za vrijeme popisa imovine u “Farmlandu” zatekli nekoliko neispravnih traktora, agregata i poljoprivrednih priključaka, te da nijedna zaplijenjena mašina nije mogla biti prodata po cijeni nižoj od polovine procijenjene vrijednosti.

Ogorčeni radnici ne gube nadu da će dobiti bar dio zarađenog novca.

- Nadu nam je vratilo to što je ipak bilo kupaca iako su sve zaplijenjene stvari staro željezo i malo šta je u ispravnom stanju. Očekujemo da ćemo nakon ove prodaje dobiti bar dio zarađenih plata koje nam preduzeće duguje. Nećemo odustati od borbe za ono što nam pripada - rekla je za “Glas Srpske” bivša radnica “Farmlanda” Borka Vujmilović.

Bivši radnici “Farmlanda” su 31. oktobra u pratnji advokata i sudske policije ušli u to preduzeće da bi popisali imovinu i tako naplatili dugove za koje imaju pravosnažne presude.

“Farmlandu” su još 2016. godine blokirani računi zbog neizmirenih milionskih obaveza. Ovo preduzeće dugove ima i prema Poreskoj upravi RS koji su na kraju avgusta ove godine iznosili 4,4 miliona KM.

Popis imovine

Miroslava Drinić je istakla da u oktobru, kada su popisivali imovinu govedarske farme, radnici i ona nisu uspjeli da obiđu cijelo preduzeće.

- Ostalo nam je da popišemo imovinu u upravnoj zgradi i dijelu kruga preduzeća. Planirano je da sutra u 14 časova popišemo taj dio - rekla je Drinićeva.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

26
maj2019

FK ''Laminci'' šampion Opštins...

Fudbaleri Laminaca nakon sedam godina ponovo su postali član Područne lige RS – Gradiška.

25
maj2019

Mali heroj - Leon Radak

''Danas ja i Slobodan Boban Radak slavimo 5 godina braka. 😊 Danas se takođe u svijetu obilježava i d...

25
maj2019

Stihovi i note zažuborili pore...

Poezija nekoliko pjesnika popraćena zvucima frule, pozdravljena apaluzima publike, odzvanjala je kra...

25
maj2019

Naplata putarine po kilometru...

Izgradnja četiri naplatne stanice na autoputu Banjaluka - Gradiška je u završnoj fazi, a zatvoreni s...