Policijski službenici Policijske stanice Gradiška, 05.01.2019. godine, oko 22,50 časova, lišili su slobode lice inicijala M.M. (1986) iz Gradiške zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru (Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija). 

Naime, lice se upravljajući putničkimautomobilom marke ,,Mercedes“ nije zaustavilo na znak ,,Stop“ policijskog službenika, te je kroz prozor putničkog automobila upućivalo pogrdne riječi policijskim službenicima. Po zaustavljanju istog u Ulici Vojvode Mišića, lice je nastavilo sa vrijeđanjem policijskih službenika, nakon čega se oglušilo o izdato naređenje istih, a izvršenim alkotestiranjem lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

Iste večeri, oko 23,20 časova, u prostorije Policijske stanice Gradiška, pristupilo je lice P.D. (1999) iz Gradiške, te narušilo javni red i mir vikom i galamom, upućujući policijskim službenicima razne pogrde riječi, nakon čega se ista oglušila o izdato naređenje policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira. Zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru ( Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija) P.D. lišena je slobode, te izvršenim alkotestiranjem kod iste je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Po kompletiranju predmeta protiv M.M. slijedi podnošenje Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Gradiška zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a protiv lica P.D. zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Policijska uprava Gradiška osuđuje bilo kakav vid vrijeđanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

18
jun2019

Realizovana akcija za odlazak...

Samo par sati nakon što su objavili da pokreću dvije akcije za volonterku i njenu porodicu, članovi...

18
jun2019

Isporučena pomoć za Stupare iz...

U decembru 2018. godine stigla je još jedna pomoć za porodice u Republici Srpskoj, a ovaj put pomogl...

18
jun2019

Obogaćena pozorišna scena Grad...

Nedavnim formiranjem Javne ustanove „Grad pozorište“, ova umjetnost dobila je važnu ulogu u gradskoj...

18
jun2019

U Kruškiku održano druženje dj...

Kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Kruškiku danas je održano druženje djece sa poteškoćama u razv...