Policijski službenici Policijske stanice Gradiška, 05.01.2019. godine, oko 22,50 časova, lišili su slobode lice inicijala M.M. (1986) iz Gradiške zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru (Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija). 

Naime, lice se upravljajući putničkimautomobilom marke ,,Mercedes“ nije zaustavilo na znak ,,Stop“ policijskog službenika, te je kroz prozor putničkog automobila upućivalo pogrdne riječi policijskim službenicima. Po zaustavljanju istog u Ulici Vojvode Mišića, lice je nastavilo sa vrijeđanjem policijskih službenika, nakon čega se oglušilo o izdato naređenje istih, a izvršenim alkotestiranjem lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

Iste večeri, oko 23,20 časova, u prostorije Policijske stanice Gradiška, pristupilo je lice P.D. (1999) iz Gradiške, te narušilo javni red i mir vikom i galamom, upućujući policijskim službenicima razne pogrde riječi, nakon čega se ista oglušila o izdato naređenje policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira. Zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru ( Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija) P.D. lišena je slobode, te izvršenim alkotestiranjem kod iste je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Po kompletiranju predmeta protiv M.M. slijedi podnošenje Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Gradiška zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a protiv lica P.D. zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Policijska uprava Gradiška osuđuje bilo kakav vid vrijeđanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
jan2019

Fudbaleri Kozare upalili motor...

Novi šef strućnog štaba FK Kozara Igor Janković izvršio je danas prozivku prvotimaca i tako započeo...

21
jan2019

Moje savršene nesavršenosti

Prije sam se bojala sopstvene moći...

20
jan2019

Košarkaška liga za rekreativce...

Banjaluka po uzoru na gradove regiona, dobija biznis ligu u košarci za rekreativce. Ideja je potekla...

19
jan2019

Mladi inžinjer Šušak: Nauku tr...

Želimo da vas upoznamo sa jednim mladim i nadasve naprednim cvjećarem a to je ing. Uroš Šušak. Ovaj...