Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 02/03.02.2019.godine u vremenu od 23,00 do 04,00 časova, realizovali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

Tokom navedene akcije, na području opštine Gradiška, ukupno je kontrolisano 117 učesnika u saobraćaju, odnosno vozača, od kojih je 115 učesnika u saobraćaju je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 24 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, i to kod 3 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,1 do 0,3 gr/kg, kod 14 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,3 do 0,8 gr/kg, kod 6 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,8 do 1,5 gr/kg, a kod 1 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,5 gr/kg. 9 vozača sankcionisano je i po drugim osnovama.

Na osnovu Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, za vozače koji upravljaju vozilom sa koncentracijom alkohola u kri većom od 0,3 – 0,8 gr/kg predviđena je novčana kazna u iznosu od 50,00 KM i više, sa koncentracijom alkohola većom od 0,8 – 1,5 gr/kg novčana kazna u iznosu od 100,00 KM i više, a preko 1,5 gr/kg od 400,00 KM i više.

Policijska uprava Gradiška će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti vezane za prisustvo alkohola u organizmu, te apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

26
jan2020

Granična policija: Nismo obavi...

U Graničnoj policiji BiH kažu da nisu obaviješteni o dolasku kineskih turista koji su iz Vuhana juč...

26
jan2020

Otvoren novi vrtić u Aleksandr...

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, načel...

26
jan2020

Sutra Savindan

Srpska pravoslavna crkva (SPC) sutra će proslaviti Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i...

26
jan2020

Vozač kamiona iz Gradiške zalu...

Vozač kamiona iz Gradiške izgubio se na planinskom prevoju na području opštine Teslić krećući ka Sar...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka