Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bezbjednog interneta, pripadnici Policijske uprave Gradiška, 15.02.2019. godine održali su edukativna predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola na području opština Gradiška.

U cilju sprečavanja maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 15.02.2019. godine u srednjoj školi ''Srednja stručna i tehnička škola'' u Gradišci za učenike prvog razreda i Osnovnoj školi ''Danilo Borković“ u Gradišci, za učenike devetog razreda održali su predavanje na temu ,,Maloljetnička delikvencija i vršnjačko nasilje“.

Cilj predavanja jeste, da se učenicima na njima prihvatljiv način objasni na koji način treba da koriste i zaštite svoj profil na društvenoj mreži ,,Facebook“, kako ne bi došlo do određenih negativnosti i zloupotrebe od strane drugih lica.

Obzirom da su se pojavile najnovije bezbjednosno-interesantne igrice pod nazivom ,,Plavi kit“ i ''Nigerijska prevara'', ukratko im je objašnjeno na koji način funkcionišu navedene igrice i koje opasnosti nose sa sobom, te im je ukazano i na aktivnosti u slučaju dobijanja ovih aplikacija, kao i obavještavanje relevantnih subjekata u slučaju dolaska u kontakt sa navedenim aplikacijama.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška će i u narednom peridu nastaviti sa edukativnim predavanjima na navedene teme.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
avg2019

Šahisti u Republici Srpskoj ig...

Podjela na bolje i lošije u savremenom sportu se vrši duelima i rezultatima tih duela, gdje su pobje...

21
avg2019

Lice iz Gradiške lišeno slobod...

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 20.08.2019. godine, lišili su slobode lice inicija...

21
avg2019

Deseti rođendan Udruženja ''Mo...

Danas su članovi Udruženja ''Most'' iz Gradiške prošetali kroz grad i pružili priliku sugrađanima da...

21
avg2019

Hapšenje u Gradišci: Oduzeti p...

Prilikom kontrole Volva njemačkih registarskih tablica službenici Jedinice granične policije Gradišk...