Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bezbjednog interneta, pripadnici Policijske uprave Gradiška, 15.02.2019. godine održali su edukativna predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola na području opština Gradiška.

U cilju sprečavanja maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 15.02.2019. godine u srednjoj školi ''Srednja stručna i tehnička škola'' u Gradišci za učenike prvog razreda i Osnovnoj školi ''Danilo Borković“ u Gradišci, za učenike devetog razreda održali su predavanje na temu ,,Maloljetnička delikvencija i vršnjačko nasilje“.

Cilj predavanja jeste, da se učenicima na njima prihvatljiv način objasni na koji način treba da koriste i zaštite svoj profil na društvenoj mreži ,,Facebook“, kako ne bi došlo do određenih negativnosti i zloupotrebe od strane drugih lica.

Obzirom da su se pojavile najnovije bezbjednosno-interesantne igrice pod nazivom ,,Plavi kit“ i ''Nigerijska prevara'', ukratko im je objašnjeno na koji način funkcionišu navedene igrice i koje opasnosti nose sa sobom, te im je ukazano i na aktivnosti u slučaju dobijanja ovih aplikacija, kao i obavještavanje relevantnih subjekata u slučaju dolaska u kontakt sa navedenim aplikacijama.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška će i u narednom peridu nastaviti sa edukativnim predavanjima na navedene teme.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

06
dec2019

Prijem za zlatnu karatistkinju...

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević organizovao je prijem za članicu Karate kluba Borac iz ove opš...

06
dec2019

U BiH za 12 mjeseci ubijeno 12...

U proteklih 12 mjeseci, prema podacima nevladinih organizacija koje se bave rodno zasnovanim nasilje...

06
dec2019

Studentica Anja Suzić u pobjed...

Studentica Univerziteta Pim Anja Suzić, student treće godine studijskog programa Psihologije, na kon...

06
dec2019

Kozara spremna za zimsku sezon...

Na Kozari spremno dočekuju početak zimske sezone.