U velikoj sali Kulturnog centra u Gradišci danas je održano predavanje za gradiške srednjoškolce na temu “Negativnost društvenih mreža”.

Predavač je bio Aleksandar Miladinović sa Policijske akademije u Banjaluci koji je ovom prilikom učenicima približio sve zamke i opasnosti koje vrebaju sa internet, tačnije društvenih mreža.

-Predavanje “Negativnosti društvenih mreža “namijenjeno je za osnovce i srednjoškolce u sklopu preventivnih aktivnosti koje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodi od 2009.godine sa ciljem edukacije mladih o negativnostima društvenih mreža, kao i načinima na koje trebaju da reaguju ukoliko se susretnu sa njima, objasnio je Miladinović.

Miladinović je naveo da ovim predavanjem nastoje djecu upoznati sa najučestalijim opasnostima koje ih vrebaju sa internet, kao što su kompromitacija identiteta preko krađe profila, razni oblici elektronskog vršnjačkog nasilja, kao seksualnog uznemiravanja i mogućnosti pedofilije putem društvenih mreža.

Pored upozorenja na opasnosti interneta, Miladinović ističe da na ovaj način edukuju mlade kako da zaštite svoju privatnost, lične podatke i kako da odreaguju ukoliko im se nešto loše desi ili samo posumnjaju da im vreba opasnost.

Miladinović je naglasio da Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, redovno , svake školske godine organizuje predavanja o negativnostima društvenih mreža za osnovce i srednjoškolce širom RS.

- Gotovo svakodnevno neko od policijskih službenika Ministarstva unitrašnjih poslova sprovodi ove aktivnosti širom Republike Srpske u cilju prevencije i zaštite djece i mladih od opasnosti na internetu, naveo je Miladinović.

Od početka drugog polugodišta , pored Gradiške, predavanje je održano u Prijedoru i Kozarskoj Dubici, a narednih dana biće upriličeno u Banjaluci.

Predavanje u Kulturnom centru održano je u dva termina za oko 900 učenika iz sve tri srednje škole.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
maj2019

Uskoro ''Prvi gradiški noćni c...

Nakon organizacije trećeg polumaratona i prve humanitarne trke na pet kilometara, Atletsko rekreativ...

24
maj2019

Poznati regionalni putopisac s...

Jedan od najvećih regionalnih putopisaca će poslije pređenih preko 40 zemalja svijeta i pet kontinen...

24
maj2019

Gradišci...

Stari grade na brodu od Save...

24
maj2019

Policijaska akcija u Prnjavoru...

U akciji "Polo", koju su zajedničkim snagama izveli pripadnici policijskih stanica Prnjavor i Laktaš...