Nakon što je naša ekipa obišla nekoliko lokacija u Gradišci na kojima je došlo do nelegalnog odlaganja otpada, pisali smo Komualnoj polici Gradiška, koja nam je odgovrila da se u posljednje vrijeme suočavaju sa mnogim problemima zbog nesavjesnih građana, kako onih koji zagađuju i bacaju smeće, tako i onih koji znaju ko su ti pojedinici ali neće da ih prijave.

U neformalnom razgovoru sa Komunalnom policijom Gradiška, ustanovili smo da je nelgalno bacanje otpada neka vrsta planiranog i razrađenog posla, pa tako građani na primjer kada bace krepalu domaću životinju, otkinu joj uvo kako Veterinarska inspekcija ne bi mogla ustanoviti ko je vlasnik životinje. Iz Komunalne inspekcije ističu da su dežurali, da su stalno na terenu ali građani dolaze kasno noću ili jednostavno prate pa bacaju smeće i otpad kada ih niko ne može uhvatiti.

U odgovoru na naš upit Komunalna inspekcija ističe da je radila sanacije na nekoliko majdana i da je to skup i zahtjevan proces, a pri tome često se radi o privatno zemljištu, pa mu i nemaju pristupa da ga čiste.

Sve u svemu najveću odgovornost snose građani koji zagađuju ili prikrivaju onoga ko zagađuje. Građani moraju biti svjesni toga da i djeca prolaze pored ovakvih otpada i deponija ali da im se mogu zaraziti kućni ljubimci te da se bolest može prenijeti i na čovjeka. Savjest nam za sada slabo radi, ipak radi se o zemlji koja se nalazi u neposrednoj blizini svih nas pa bi se trebalo povesti više računa. 

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
mar2019

Pobjeda Bisera za bijeg sa dna...

Uzbudljivo je ovog vikenda bilo na terenima Područne lige Gradiška. Na rasporedu je bilo 15. kolo, a...

24
mar2019

''Pozdrav proljeću'' okupio 20...

Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav proljeću” danas je na Kozari okupio oko 2.000 planinara iz...

24
mar2019

Marko je najmlađa žrtva NATO b...

Djetinjstvo i život dvogodišnjeg Marka Simića nesrećno su se završili kobnog 31. maja 1999. godine k...

24
mar2019

Jedinstvo deklasiralo Polet

Fudbaleri žeravičkog Jedinstva u okviru 18. kola Druge lige Republike Srpske grupa Zapad upisali su...