U cilju sprečavanja maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, Aleksandar Miladinović, inspektor za policijsku obuku u Upravi za policijsku obuku Banja Luka zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška, 13.03.2019. godine u Kulturnom centru u Gradišci, održao je predavanje na temu ,, Maloljetnička delikvencija i vršnjačko nasilje “, za učenike osnovnih i srednjih škola na području opštine Gradiška.

Cilj predavanja jeste, da se učenike, informišu o sprečavanju vršenja svih oblika maloljetničkih delikacija i vršnjačkog nasilja, kao i one koje su predviđene za maloljetne izvršenja u slučaju da se prekrše i krivično djelo.
Također, predavanje je održano tako da se učenici ukaže na opasnosti od kojih se mogu osuditi u slučaju nepravilnog korištenja duvanskih mreža, ali i edukacije mladih koji na način da koriste '' Facebook '' i '' Instagram '' i kako da štite svoj profil kako ne bi došlo do određenih negativnosti i zloupotreba od drugih lica.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška će u narednom peridu nastaviti sa edukativnim predavanjima na navedenim temama.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
mar2019

Pobjeda Bisera za bijeg sa dna...

Uzbudljivo je ovog vikenda bilo na terenima Područne lige Gradiška. Na rasporedu je bilo 15. kolo, a...

24
mar2019

''Pozdrav proljeću'' okupio 20...

Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav proljeću” danas je na Kozari okupio oko 2.000 planinara iz...

24
mar2019

Marko je najmlađa žrtva NATO b...

Djetinjstvo i život dvogodišnjeg Marka Simića nesrećno su se završili kobnog 31. maja 1999. godine k...

24
mar2019

Jedinstvo deklasiralo Polet

Fudbaleri žeravičkog Jedinstva u okviru 18. kola Druge lige Republike Srpske grupa Zapad upisali su...