U cilju sprečavanja maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, Aleksandar Miladinović, inspektor za policijsku obuku u Upravi za policijsku obuku Banja Luka zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška, 13.03.2019. godine u Kulturnom centru u Gradišci, održao je predavanje na temu ,, Maloljetnička delikvencija i vršnjačko nasilje “, za učenike osnovnih i srednjih škola na području opštine Gradiška.

Cilj predavanja jeste, da se učenike, informišu o sprečavanju vršenja svih oblika maloljetničkih delikacija i vršnjačkog nasilja, kao i one koje su predviđene za maloljetne izvršenja u slučaju da se prekrše i krivično djelo.
Također, predavanje je održano tako da se učenici ukaže na opasnosti od kojih se mogu osuditi u slučaju nepravilnog korištenja duvanskih mreža, ali i edukacije mladih koji na način da koriste '' Facebook '' i '' Instagram '' i kako da štite svoj profil kako ne bi došlo do određenih negativnosti i zloupotreba od drugih lica.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška će u narednom peridu nastaviti sa edukativnim predavanjima na navedenim temama.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
maj2019

Uskoro ''Prvi gradiški noćni c...

Nakon organizacije trećeg polumaratona i prve humanitarne trke na pet kilometara, Atletsko rekreativ...

24
maj2019

Poznati regionalni putopisac s...

Jedan od najvećih regionalnih putopisaca će poslije pređenih preko 40 zemalja svijeta i pet kontinen...

24
maj2019

Gradišci...

Stari grade na brodu od Save...

24
maj2019

Policijaska akcija u Prnjavoru...

U akciji "Polo", koju su zajedničkim snagama izveli pripadnici policijskih stanica Prnjavor i Laktaš...