U Gradišci je danas otvoren Drugi međunarodni turnir u govornom pikadu, na kojem učestvuju ekipe udruženja slijepih i slabovidih lica iz Banjaluke, Novog Sada, Kopra, Pakraca, Lipika, Siska, Visokog, Bihaća i domaća ekipa Svjetlost iz Gradiške.

Predsjednik Društva za sport i rekreaciju slijepih i slabovidih Svjetlost iz Gradiške Dragan Subotić naveo je da su ovo društvo i Organizacija slijepih i slabovidih lica iz Gradiške prije godinu dana nabavili govorni pikado, od kada i učestvuju na takmičenjima u Republici Srpskoj i regionu, dodajući da se takmiče u šahu i golbalu.

On je istakao da ova takmičenja mnogo znače slijepim i slabovidim - da budu fizički aktivni i druže se sa članovima drugih uduženja i organizacija u okruženju.

Predsjednik Sportskog društva slijepih i slabovidih "Luj Braj" iz Novog Sada Branislav Јaćević rekao je da su organizacije slijepih i slabovidih Gradiške i Novog sada uspostavile bratske odnose i imaju uspješnu i dugotrajnu saradnju.

Јaćević je naglasio da slijepa i slabovaida lica ne izlaze mnogo iz svojih kuća, zbog čega su ovakva takmičenja značajna za njihovu socijalizaciju, druženje i razmjenu iskustva sa ljudima iz drugih gradova.

Viši stručni saradnik za sport u Gradskoj upravi Gradiška Duško Ivetić istakao je da ovaj turnir pokazuje napredak u odnosu na prošlu godinu.

Ivetić je čestitao organizatorima i poželio gostima da se ugodno osjećaju u Gradišci.

Po završetku takmičenja predviđeno je proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

Domaćin je obezbijedio pehare za prvo, drugo i treće mjesto ekipno i medalje za prvo, drugo i treće mjesto u kategorijama B-1 za slijepa i B-2 za slabovida lica.

Organizator turnira je lokalno Društvo za sport i rekreaciju slijepih i slabovidih "Svjetlost", a pokrovitelji su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, grad Gradiška i Organizacija slijepih i slabovidih iz Gradiške.

/Srna/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
apr2019

Najmlađi grad u Republici Srps...

Istorija same Gradiške izdvaja se kao značajna.

24
apr2019

Danas se ne očekuje veća gužva...

Na graničnom prelazu u Gradišci se tokom današnjeg dana ne očekuje veće zadržavanje vozila, pa se sa...

23
apr2019

Predsjednik Skupštine Banjaluk...

Danas je predsjednik Skupštine grada Banjaluka gospodin Zoran Talić, došao u posjetu Košarkaškom klu...

23
apr2019

Uzgoj goveda u sistemu „krava-...

Pored niza poznatih uzgojnih oblika u govedarstvu u Sjedinjenim američkim državama se u poslednje vr...