1231 Objavljeno 21 decembar 2017 Autor: Micro mreža

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u periodu od 22.12.2017. do 04.01.2018. godine, vršiće se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, putem radarskog sistema ''Ramer'' namijenjenim za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, odnosno evidentiranje brzine bez prisustva policijskog službenika i bez zaustavljanja vozila.

Od ukupno 453 saobraćajne nezgode koje su se u periodu od januara do novembra tekuće godine dogodile na području ove Uprave, neprilagođena brzina kretanja vozila bila je uzrok u 32,45% ili u 147 saobraćajnih nezgoda.

Podjsećamo da mobilni radarski sistem funkcionišeu svim vremenskim uslovima, a poseban efekat postiže u noćnim uslovima, a moguće je mjerenje brzine vozila na udaljenosti od 500 metara i u više saobraćajnih traka u oba pravca. Takođe, navedeni radarski sistem smanjuje i mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji počine prekršaj evidentiran navedenim radarskim sistemom,obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.
Policijska uprava Gradiška apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajne propise, naročito one koja se odnose na ograničenja brizine kretanja vozila.