Stanje na poplavljenom području u selima Lijevča polja u srbačkoj opštini za sada je pod kontrolom i nema povećanja broja zaplavljenih domaćinstava koja su na udaru Vrbasa ali je zato Sava sve više prijeti i ukoliko se nastavi njen rast do kraja dana mogle bi biti proglašene redovne mjere odbrane od poplava.

Trenutno je na području srbačke opštine i dalje zaplavljeno oko 50 kuća u Starom Martincu, Prijebljezima, Liliću, Kukuljama, Razboju Ljevčanskom, Glamočanima, Bajincima i Gaju a voda je ušla u sedam kuća, od čega u tri u Liliću, dvije u Kukuljama i po jedna u Razboju i Starom Martincu.

Pod vodom je i više stotina hektara oranica na ovom području.

U ovom trenutku zaplavljen je i veliki broj poljoprivrednih površina od Sela Srbac do Korova, naročito u Vlakničkom i Kaočkom polju, kao i jedan broj vikend naselja ali domaćinstva za sada nisu ugrožena.

Na terenu su dežurne ekipe civilne zaštite Srbac koje su mještanima u potencijalno najugroženijem selu Kobašu uručili vreće i pijesak za izgradnju zečijih nasipa a trenutno se obilaze sve lokacije na ovom području kako bi se u slučaju opasnosti mještanima u što kraćem roku izašlo u susret.

/srbac-rs.com/

 

TAGS: ,

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

26
maj2019

FK ''Laminci'' šampion Opštins...

Fudbaleri Laminaca nakon sedam godina ponovo su postali član Područne lige RS – Gradiška.

25
maj2019

Mali heroj - Leon Radak

''Danas ja i Slobodan Boban Radak slavimo 5 godina braka. 😊 Danas se takođe u svijetu obilježava i d...

25
maj2019

Stihovi i note zažuborili pore...

Poezija nekoliko pjesnika popraćena zvucima frule, pozdravljena apaluzima publike, odzvanjala je kra...

25
maj2019

Naplata putarine po kilometru...

Izgradnja četiri naplatne stanice na autoputu Banjaluka - Gradiška je u završnoj fazi, a zatvoreni s...