Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić primio je danas članove Udruženja inovatora iz Gradiške. Načelnik je rekao da će inovatori uvijek imati podršku lokalne zajednice, jer rade u korist svih građana i na unapređenju njihovog života.

Članovi ovog udruženja nagrađeni su nedavno za hidroelektrični prekidač bojlera, izum koji sprečava strujni udar. Izum je osvojio prvo mjesto na ovogodišnjem takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju Republike Srpske.

Dragan Bunjevac, član pobjedničkog tima, pojašnjava  da je hidroelektrični prekidač bojlera inovacija koja je razvijana godinu dana i da radi na principu isključivanja struje u bojleru prilikom puštanja tople vode u protok.

„ Time sprječavamo mogućnost strujnog udara i smrtnih posljedica. Na ideju smo došli jer imamo dosta primjera gdje su bojleri bili uzrok stradanja“ dodaje Bunjevac.

Iz Udruženja ističu da su trenutno u pregovorima sa dvije firme radi prodaje patenta, sa ciljem da se proizvod što prije nađe na tržištu.

Ratko Vasić iz ovog udruženja ističe da je plan gradiških inovatora obezbjediti i podršku za pokretanje proizvodnje, što obuhvata finansije, partnere, infrastrukturu i još mnogo toga.

Udruženje inovatora Gradiška uvršteno  je u budžet opštine za 2018. godinu u iznosu od 5000 KM, i obezbjeđenje su prostorije za njihov budući rad.

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
okt2019

"Onomatobleja Show"...

Da li su Srbi samo hrabri i rodoljubivi, Bošnjaci samo dobroćudni i gostoljubivi, a Hrvati kulturni...

21
okt2019

Gosti došli turistički

Kakva fantastična nedjelja je iza nas terenima širom dobojskih, derventskih, teslićkih, šamačkih i...

21
okt2019

Radi se na identifikaciji lica...

Policija preduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti prijave da je na džamiji u Kozarskoj Dubici...

21
okt2019

Almasa Asanov pronađena u Grad...

Šesnaestogodišnja Almasa Asanov iz Pridjela Gornjeg, čiji je nestanak prijavljen 16. oktobra, pronađ...