Kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Kruškiku danas je održano druženje djece sa poteškoćama u razvoju iz Gradiške i djece sa Kosova i Metohije.

Predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Dragoslav Šinik rekao je da su pripredili bogat i zanimljiv program za sve koji su došli na druženje i dodao da je radost prisutna i među djecom iz Gradiške i djecom  sa Kosova i Metohije.

Predsjednica Udruženja roditelja djece sa poteškoćama u razvoju “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice Ivana Rakić  rekla je da djeci sa Kosova i Metohije ovo druženje znači mnogo, kao i cijeli projekat “Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

 “Srećni smo što nas je Republika Srpska ovako primila, mogu slobodno reći da ste naš zaštitni znak, ovdje djeca dožive onu istinsku slobodu koju nažalost nemaju kod svojih domova” dodala je Rakićeva.

Pomoćnik misnistra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Bosiljka Bošnjak rekla je da ovo ministarstvo dugi niz godina pomaže projekat i da im  je cilj da spoje djecu Republike Srpske i Kosova i Metohije.

“Vlada Republike čini koliko može da pomogne djeci i roditeljima sa Kosova i Metohije i porodicama iz Republike Srpske koji se susreću sa problemima koji prate djecu sa poteškoćama u razvoju” istakla je Bošnjak.

U Gradišci u okviru projekta “Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” boravi 50 učenika i nastavnika kojima su domaćini Osnovne škole “Vasa Čubrilović” i “Danilo Borković”.

/Radio Gradiška/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
okt2019

U OŠ ''Vasa Čubrilović'' održa...

U cilju sprečavanja maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, policijski službenici Policijsk...

23
okt2019

Jedna osoba poginula u saobrać...

Jutros se u 9 časova na magistralnom putu Kozarska Dubica-Gradiška, na raskrsnici ulica Preobražensk...

23
okt2019

Ovo su cijene mjesečnih karata...

Izmjenama i dopunama Zakona o javnim putevima, koji je usvojila Narodna skupština, vozače na auto-pu...

23
okt2019

Stravičan sudar na putu Dubica...

U stravičnoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila kod Kozarske Dubice poginula je jedna osoba, a če...