Majka poginulog borca Sava Janjić, juče je tražila prijem kod gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića, kako bi došla do rješenja njenog problema oko isplate ratne štete.

Kako i sama živi u jako teškom uslovima, svaki vid pomoći bi joj dobro došao. Sava Janjić je u procesu rješavanja ratne odštete, gdje preko 15 godina traje proces naplate i još se nije završio.

Kako ona tvrdi sve je krenulo prije oko 15 mjeseci, kada su joj stigli neki papiri da ih potpiše.

"Tada sam otišla u opštinu i oni su meni rekli nemoj ovo potpisivati jer nije dobro za tebe. Ja šta ću, nisam ni potpisala. Sada hoću da me primi načelnik, jer sam to tražila prije 15 mjeseci i nije me primio."

Sava nije dugo čekala. Uslijedio je prijem kod Gradonačelnika koji je obavio razgovor s njom negirajući da je nije htio primiti.

"Ja ne mogu dopustiti da majka poginulog borca čeka i sjedi ispred gradske uprave. Iako gradska uprava nema veze s njenim slučajem, ja sam je primio i uputio kako da nastavi dalje", ističe Gradonačelnik Adžić.

Slučaj Save Janjić, čitavih 15 godina vodi advokat Nikola Strunić, koji poručuje da je ona prije nekih manje od dvije godine trebala podići novac za kamatu od nekih 80 odsto.

"Ona je trebala podići taj novac, tako sam je savjetovao, jer ministarstvo nema para, a ovaj iznos od sedam hiljada maraka, koliko joj je rečeno da će dobiti, ona mora čekati do 2024. zato što, ponavljam, država nema para. Ja sam u nekoliko navrata pisao da se taj proces ubrza, jer možda ona i neće doživjeti te godine, a i ionako je u teškoj situaciji, međutim iz ministarstva mi poručuju da nemaju sredstava."

Strunić je istakao i to da je nekoliko puta pokušavao Savi objasniti da je on prava adresa, a ne Gradska uprava i da će je uputiti na nadležno ministarstvo, no, Sava ne prihvata saradnju. Slučaj Save Janjić nije jedini, postoje mnogi stanovnici Republike Srpske prema kojima država nije izmirila obaveze po pitanju ratne štete, jer za te namjene novca za sada nema.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
sep2019

Torpedu derbi uz 11 žutih kart...

Minulog vikenda u Područnoj ligi Gradiška na rasporedu su bili mečevi šestog kola.

23
sep2019

Predsjednik FS RS Mile Kovačev...

Čitav život radio sam po propisima i pravilima, a tako će biti i ubuduće. Neću napustiti mjesto pred...

23
sep2019

Zbog alkohola policajci u Grad...

Na području Policijske uprave Gradiška tokom vikenda realizovana je akcija pojačane kontrole saobrać...

23
sep2019

Domaćin FK ''Republika Srpska'...

Na imanju Srpske bratske pomoći nedaleko od Čikaga domaćin 27. „Srbijede“, Fudbalski klub „Republika...