Grad Gradiška uplatio je 3.000 KM za opremanje Osnovne škole "Јovan Cvijić" u Zubinom Potoku, rekao je predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov.

Arlov je naveo da je 60 učenika ove škole od 16. do 23. juna boravilo u Gradišci, te da je odmah nakon toga uslijedio poziv gradonačelnika Gradiške Zoran Adžića koji je obećao jednokratnu pomoć, što je danas i realizovao.

- Sredstva će do kraja ove sedmice biti uručena direktoru škole "Јovan Cvijić" Aleksandru Lazareviću u Zubinom Potoku. Ovo je samo jedan od mnogo pozitivnih i humanih primjera povezanosti Republike Srpske sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" - rekao je Arlov.

On je dodao da će osnovne škole "Sveti Sava" iz Doboja i Kosovske Mitrovice obaviti čin bratimljenja početkom školske godine, te da je ista inicijativa upućena opštinama Višegrad i Zvečan, kada je riječ o njihovim istoimenim osnovnim školama "Vuk Karadžić".

Arlov je podsjetio da je u toku akcija prikupljanja sredstava za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici, koja će trajati do kraja godine.

On je naveo da je za ovaj centar potrebno još 200.000 evra i da svi koji žele pomoći mogu to učiniti putem žiro računa Odbora 5551000034196445.

/Srna/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
sep2019

Torpedu derbi uz 11 žutih kart...

Minulog vikenda u Područnoj ligi Gradiška na rasporedu su bili mečevi šestog kola.

23
sep2019

Predsjednik FS RS Mile Kovačev...

Čitav život radio sam po propisima i pravilima, a tako će biti i ubuduće. Neću napustiti mjesto pred...

23
sep2019

Zbog alkohola policajci u Grad...

Na području Policijske uprave Gradiška tokom vikenda realizovana je akcija pojačane kontrole saobrać...

23
sep2019

Domaćin FK ''Republika Srpska'...

Na imanju Srpske bratske pomoći nedaleko od Čikaga domaćin 27. „Srbijede“, Fudbalski klub „Republika...