Grad Gradiška uplatio je 3.000 KM za opremanje Osnovne škole "Јovan Cvijić" u Zubinom Potoku, rekao je predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov.

Arlov je naveo da je 60 učenika ove škole od 16. do 23. juna boravilo u Gradišci, te da je odmah nakon toga uslijedio poziv gradonačelnika Gradiške Zoran Adžića koji je obećao jednokratnu pomoć, što je danas i realizovao.

- Sredstva će do kraja ove sedmice biti uručena direktoru škole "Јovan Cvijić" Aleksandru Lazareviću u Zubinom Potoku. Ovo je samo jedan od mnogo pozitivnih i humanih primjera povezanosti Republike Srpske sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" - rekao je Arlov.

On je dodao da će osnovne škole "Sveti Sava" iz Doboja i Kosovske Mitrovice obaviti čin bratimljenja početkom školske godine, te da je ista inicijativa upućena opštinama Višegrad i Zvečan, kada je riječ o njihovim istoimenim osnovnim školama "Vuk Karadžić".

Arlov je podsjetio da je u toku akcija prikupljanja sredstava za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici, koja će trajati do kraja godine.

On je naveo da je za ovaj centar potrebno još 200.000 evra i da svi koji žele pomoći mogu to učiniti putem žiro računa Odbora 5551000034196445.

/Srna/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

20
jul2019

Počeli “Dani dijaspore” u Dubr...

Trodnevna manifestacija “Dani dijaspore” počela je nastupom kulturno-umjetničkih društava na stadion...

20
jul2019

Drugi Pub kviz u Gradišci iz p...

Zapisi iz svakodnevice jednog namćora (osjetljivog na zvuke) - dan tristo šesti.

19
jul2019

U Podgradcima grad napravilo u...

U posljednje vrijeme Gradiška se suočava sa sve češćim naletima nevremena koje za sobom ostavlja ozb...

19
jul2019

Srpčanin počinio krađu i tešku...

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 18.07.2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Ban...