U dijelu gradiškog naselja Gornji Podgradci stanovnici muku muče sa pitkom vodom. Kako tvrde mještani s vremena na vrijeme javlja se problem sa vodom iz vodovodne mreže, gdje voda poprimi čudnu boju i miris, pa je stanovnici ne smiju piti. U preduzeću "Vodovod a.d." Gradiška poručuju da je njihov tim za provjeru kvaliteta vode već bio na toj lokaciji i da će koliko je danas riješiti taj problem.

Problem s vodom je najizraženiji u Ulici Svetog Nikole, gdje je voda često puna hlora, a s vremena na vrijeme se javljaju problemi s bojom i mirisom, pa stanovništvo ne smije da pije tu vodu. Mještani su nam uslikali kako voda izgleda trenutno.

"Mi stalno kupujemo vodu, jer ovu ne smijemo da pijemo. Iz Vodovoda su već bili na terenu ali mi ne znamo do kada će ovaj problem da potraje, bojimo se za naše zdravlje", ističe Momir Borković, jedan od stanovnika pomenute ulice.

Iz preduzeća "Vodovod a.d." Gradiška poručuju da će već danas njihova ekipa izaći na teren i riješiti problem. Napominju da je u tom dijelu Gornjih Podgradaca neophodna rekonstrukcija vodovodne mreže, i da su svjesni problema. Dodaju i to da je česta pojava da stanovnici koji imaju hidrofore često puste tu vodu, pa se ona pomiješa sa gradskom vodom i stvori se problem.

Bilo kako bilo sa vodom se ne treba igrati i kako stručnjaci kažu, važno je porijaviti problem i ne koristiti vodu za piće dok se ne procijeni njeno stanje.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

07
dec2019

Suze, tuga i bol: Crni oblak s...

Odavno u Gradišci, gdje je subota proglašena Danom žalosti zbog današnje sahrane Davora Mijatovića (...

07
dec2019

Nagrade najboljim volonterima:...

Dodjelom nagrada najboljim volonterima u Gradišci Udruženje „Most“ obilježilo je Međunarodni dan vol...

07
dec2019

Odigrana predstava "E moj...

Sinoć je pred gradiškom publikom odigrana predstava "E moj vaspitaču", koja je nastala po ideji prof...

07
dec2019

Pogibija srednjoškolaca nastav...

Uzak i nepregledan most na rječici Jablanici zajedno sa tri kilometra puta bez trotoara u Vrbaškoj k...