U dijelu gradiškog naselja Gornji Podgradci stanovnici muku muče sa pitkom vodom. Kako tvrde mještani s vremena na vrijeme javlja se problem sa vodom iz vodovodne mreže, gdje voda poprimi čudnu boju i miris, pa je stanovnici ne smiju piti. U preduzeću "Vodovod a.d." Gradiška poručuju da je njihov tim za provjeru kvaliteta vode već bio na toj lokaciji i da će koliko je danas riješiti taj problem.

Problem s vodom je najizraženiji u Ulici Svetog Nikole, gdje je voda često puna hlora, a s vremena na vrijeme se javljaju problemi s bojom i mirisom, pa stanovništvo ne smije da pije tu vodu. Mještani su nam uslikali kako voda izgleda trenutno.

"Mi stalno kupujemo vodu, jer ovu ne smijemo da pijemo. Iz Vodovoda su već bili na terenu ali mi ne znamo do kada će ovaj problem da potraje, bojimo se za naše zdravlje", ističe Momir Borković, jedan od stanovnika pomenute ulice.

Iz preduzeća "Vodovod a.d." Gradiška poručuju da će već danas njihova ekipa izaći na teren i riješiti problem. Napominju da je u tom dijelu Gornjih Podgradaca neophodna rekonstrukcija vodovodne mreže, i da su svjesni problema. Dodaju i to da je česta pojava da stanovnici koji imaju hidrofore često puste tu vodu, pa se ona pomiješa sa gradskom vodom i stvori se problem.

Bilo kako bilo sa vodom se ne treba igrati i kako stručnjaci kažu, važno je porijaviti problem i ne koristiti vodu za piće dok se ne procijeni njeno stanje.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
avg2019

Šah u Republici Srpskoj ima dv...

Podjela na bolje i lošije u savremenom sportu se vrši duelima i rezultatima tih duela, gdje su pobje...

21
avg2019

Lice iz Gradiške lišeno slobod...

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 20.08.2019. godine, lišili su slobode lice inicija...

21
avg2019

Deseti rođendan Udruženja ''Mo...

Danas su članovi Udruženja ''Most'' iz Gradiške prošetali kroz grad i pružili priliku sugrađanima da...

21
avg2019

Hapšenje u Gradišci: Oduzeti p...

Prilikom kontrole Volva njemačkih registarskih tablica službenici Jedinice granične policije Gradišk...