Od prošle godine na području Gradiške postavljena su tri reciklažna ostrva koja se sastoje od tri tipska kontejnera –  za odlaganje papira, stakla  i plastične ambalaže. Iz KP „Gradska čistoća“ kažu da nisu zadovoljni, jer svijest građana o razdvajanju otpada nije još uvijek u dovoljnoj mjeri razvijena.

„Imamo jedan dio savjesnih građana,ali sve što oni naparave nesavjesni pokvare. Mi se sa lokalnom zajednicom trudimo, ali cijene razdvojenog otpada nisu baš visoke“ kaže Željko Bilbija, direktor KP „Gradska čistoća“ Gradiška.

Za rješavanje ovog problema, potrebno je da se uključi cjelokupno društvo,  jer su deponije gdje se odvozi otpad sve punije pa će i odvoz biti skuplji. Borimo se na razne načine da smanjimo količinu otpada.“Edukacija posebno mladih je neophodna“ kaže Bilbija i dodaje da su zadovoljni sa reciklažnim ostrvom koje je postavljeno ispred OŠ „Petar Kočić“ u Novoj Topoli.

„Nastavnici rade sa djecom. Međutim sa ovim ostrvima u gradu nismo zadovoljni jer se otpad ne razdvaja“ istakao je Bilbija.

Ovo preduzeća planira postavljanje još reciklažnih ostvra na području grada.

Komunalno preduzeće“Gradska čistoća“ je u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine uspjelo da nabavi pored ovih kontejnera  i specijalno vozilo za prevoz otpada.

/Info +/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
avg2019

Šahisti u Republici Srpskoj ig...

Podjela na bolje i lošije u savremenom sportu se vrši duelima i rezultatima tih duela, gdje su pobje...

21
avg2019

Lice iz Gradiške lišeno slobod...

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 20.08.2019. godine, lišili su slobode lice inicija...

21
avg2019

Deseti rođendan Udruženja ''Mo...

Danas su članovi Udruženja ''Most'' iz Gradiške prošetali kroz grad i pružili priliku sugrađanima da...

21
avg2019

Hapšenje u Gradišci: Oduzeti p...

Prilikom kontrole Volva njemačkih registarskih tablica službenici Jedinice granične policije Gradišk...