Unazad nekoliko mejseci, radnici iz susjedne nam Hrvatske rade na obali rijeke Save. Svaki dan prolazeći kejom odjekuju zvuci mašina, pa se šetači pitaju šta se zaista pravi tamo. To je zanimalo i našu ekipu, pa smo otišli da provjerimo.

Naime, pošto je Evropska unija odlučila da dodatno ojača svoje granice, toj kontroli je podlegla i granica na rijeci Savi, koju Hrvatska dijeli s nama, odnosno BiH. Ono što se gradi na obalama Save su pristaništa za policijske brodove, koja će biti instalirana na svakih 20-ak kilometara. Ta pristaništa će služiti Graničnoj policiji Hrvatske da usidri čamce i brodove, te da lakše kontroliše ilegalce, te u posljednje vrijeme migrante.

Kako su nam radnici istakli cijeli projkat finansira EU, a zamolili su nas da ne slikamo s nihove strane ništa, jer nemaju odobrenje nadležnih. Bilo kako bilo Evropa štiti svoje granice, dok naše olabavljuje i uvozi nam kojekakve treće klase, koje uništavaju naše proizvođače. Uglavnom ne moraju da strahuju od nas, mi smo im ionkao uvijek bili dobra i jeftina radna snaga.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

13
dec2017

Šta treba znati o organskoj pr...

Većini proizvođača je poznato da postoji veliki broj oblasti i prilika da osnujete svoj agrobiznis,...

13
dec2017

Evakuacija oko 1000 studenata,...

Nije prošlo ni mjesec dana kako su mnogi studenti banjalučkog Univerziteta uselili u studentske dom...

12
dec2017

Otvorena izložba sa „Međunarod...

U Zavičajnom muzeju u Gradišci večeras je otvorena izložba radova likovnih umjetnika sa prvog „Među...

12
dec2017

Zbog nepovoljnih vremenskih us...

Zbog visokih temperatura u poslijednja dva dana, koje nisu karakteristične za ovo doba godine, Kult...