Unazad nekoliko mejseci, radnici iz susjedne nam Hrvatske rade na obali rijeke Save. Svaki dan prolazeći kejom odjekuju zvuci mašina, pa se šetači pitaju šta se zaista pravi tamo. To je zanimalo i našu ekipu, pa smo otišli da provjerimo.

Naime, pošto je Evropska unija odlučila da dodatno ojača svoje granice, toj kontroli je podlegla i granica na rijeci Savi, koju Hrvatska dijeli s nama, odnosno BiH. Ono što se gradi na obalama Save su pristaništa za policijske brodove, koja će biti instalirana na svakih 20-ak kilometara. Ta pristaništa će služiti Graničnoj policiji Hrvatske da usidri čamce i brodove, te da lakše kontroliše ilegalce, te u posljednje vrijeme migrante.

Kako su nam radnici istakli cijeli projkat finansira EU, a zamolili su nas da ne slikamo s nihove strane ništa, jer nemaju odobrenje nadležnih. Bilo kako bilo Evropa štiti svoje granice, dok naše olabavljuje i uvozi nam kojekakve treće klase, koje uništavaju naše proizvođače. Uglavnom ne moraju da strahuju od nas, mi smo im ionkao uvijek bili dobra i jeftina radna snaga.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
mar2018

Udruženje građana ''Raskršće''...

Udruženje građana ''Raskršće'' iz Nove Topole osnovano je 11. marta ove godine radi razvoja i unapre...

21
mar2018

KBV ''Niten'' iz Gradiške osvo...

U nedjelju 18. marta ove godine u Banjaluci, održano je prvenstvo Republike Srpske u karateu za seni...

20
mar2018

Međunarodni dan osoba sa Dauno...

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška u saradnji sa Kulturnim centrom, o...

20
mar2018

Sava u porastu, u Hrvatskoj po...

Po zadnjim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda vodostaj rijeke Save je u porastu! Na HS G...