Četrdeset domaćinstava Župskog Razboja kod Srpca dobilo je vodu sa gradske vodovodne mreže nakon što je završena izgradnja distributivnog cjevovoda u dužini od 9.350 metara.

Direktor “Vodovoda” Drago Jovičić rekao je da je pored glavnog cjevovoda izgrađena i jedna pumpna stanica, a svi radovi su obavljeni u predviđenom roku.

- Komisija je obišla kompletnu trasu i zaključila da je sve obavljeno kako je planirano. Time smo omogućili mještanima ovog sela da dobiju vodu sa izvorišta Vrijeska u Gornjim Srđevićima koja je jedna od najkvalitetnijih u regionu - rekao je Jovičić.

Vrijednost projekta iznosila je 151.629 KM, od čega je preko Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata, koja djeluje pri resornom ministarstvu, izdvojeno 119.093 KM, a opština Srbac obezbijedila je 32.535 KM.

- Sredstva su obezbijeđena posredstvom Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede, uz čiju smo pomoć nedavno obnovili i put u Rasavcu - rekao je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević.

/Glas Srpske/

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

16
sep2019

Srebro i bronza za devetogodiš...

Mlada teniserka iz Gradiške Tea Kovačević odličnom igrom na Svjetskom prvenstvu (CHAMPIONS BOWL 2019...

16
sep2019

Republika Srpska dobila prvog...

3x3 Republika Srpska i Košarkaški Savez Republike Srpske bili su organizatori finalnog turnira 3x3 l...

16
sep2019

Vrijeđao policajce u Srpcu, pa...

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u protekla 24 časa, evidentirana su...

16
sep2019

Obilježen Dan 16. Krajiške mot...

U Mašićima kod Gradiške juče je obilježeno 28 godina od osnivanja 16. Krajiške motorizovane brigade...