Četrdeset domaćinstava Župskog Razboja kod Srpca dobilo je vodu sa gradske vodovodne mreže nakon što je završena izgradnja distributivnog cjevovoda u dužini od 9.350 metara.

Direktor “Vodovoda” Drago Jovičić rekao je da je pored glavnog cjevovoda izgrađena i jedna pumpna stanica, a svi radovi su obavljeni u predviđenom roku.

- Komisija je obišla kompletnu trasu i zaključila da je sve obavljeno kako je planirano. Time smo omogućili mještanima ovog sela da dobiju vodu sa izvorišta Vrijeska u Gornjim Srđevićima koja je jedna od najkvalitetnijih u regionu - rekao je Jovičić.

Vrijednost projekta iznosila je 151.629 KM, od čega je preko Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata, koja djeluje pri resornom ministarstvu, izdvojeno 119.093 KM, a opština Srbac obezbijedila je 32.535 KM.

- Sredstva su obezbijeđena posredstvom Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede, uz čiju smo pomoć nedavno obnovili i put u Rasavcu - rekao je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević.

/Glas Srpske/

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

19
nov2019

Tužba protiv predsjednika i su...

Ured disciplinskog tužioca VSTV-a podigao disciplinsku tužbu protiv okružnog tužioca iz Banja Luke D...

19
nov2019

Pripadnici Policijske uprave G...

Povodom obilježavanja Krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijska upra...

19
nov2019

U Domu zdravlja Gradiška nesta...

U Domu zdravlja Gradiška nestalo je vakcina protiv gripa, potvrdili su u Higijensko-epidemiološkoj s...

19
nov2019

Dražine medalje za život

Da nastanak invaliditeta nije tako velika tragedija kao što to izgleda, najbolje dokazuje Draženko M...