Mokri čvor u Osnovnoj školi "Danilo Borković" je dotrajao i godinama nije rađena nikakava rekonstrukcija niti ulaganje. Škola je dobila novi vanjski izgled i osposobljena je kao energetski efikasna kroz projekat koji je koštao 580 hiljada maraka. Unutrašnje uređenje čeka novi projekat.

Fotografije koje smo dobili od roditelja svjedoče zaista lošem stanju u kojem se nalazi mokri čvor, a jedan od roditelja je poručio da se njegovo dijete suzdržava da ide u toalet jer mu se gadi stanje koje zatekne. Nakon što smo dobili fotografije, kontaktirali smo direktoricu Osnovne škole "Danilo Borković" Nadu Gustovarac.

Direktorica nam je u telefonskom razgovoru poručila da ne može da vjeruje da se tako ponašaju neki roditelji, i da pored Školskog odbora i svega drugog kontaktiraju novinare. Poručila je da joj je jasno da mokri čvor treba rekonstrukciju ali da još nisu našli projekat za to.

U vrlo neugodnom razgovoru sa direktoricom Gustovarac ostali smo uskraćeni za tražene informacije. Direktorica nije znala čak ni službeni e-mail na koji bi mogli da obrazložimo naš upit, nakon čega nam je dala kontakt putem kojeg bi mogli da dođemo do mejla, iako se na taj broj niko nije javljao. Direktorica je obrazložila da ona neće na ovaj način komunicirati i da će vidjeti šta je s tim roditeljima koji se obraćaju novinarima.

Svoj upit smo poslali i na zvaničnu fejsbuk stranicu ove osnovne škole, ali nismo dobili nikakav odgovor.

Bilo kako bilo, interes djece je zaista zapostavljen, jer škola nije do kraja rekonstruisana, pa se postavlja pitanje do kada će se djeca suzdržavati kada trebaju u toalet.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

16
sep2019

Srebro i bronza za devetogodiš...

Mlada teniserka iz Gradiške Tea Kovačević odličnom igrom na Svjetskom prvenstvu (CHAMPIONS BOWL 2019...

16
sep2019

Republika Srpska dobila prvog...

3x3 Republika Srpska i Košarkaški Savez Republike Srpske bili su organizatori finalnog turnira 3x3 l...

16
sep2019

Vrijeđao policajce u Srpcu, pa...

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u protekla 24 časa, evidentirana su...

16
sep2019

Obilježen Dan 16. Krajiške mot...

U Mašićima kod Gradiške juče je obilježeno 28 godina od osnivanja 16. Krajiške motorizovane brigade...