Policija u Banjaluci pronašla je juče u dvorištu osobe koja se bavi cijepanjem i prodajom drva u Karanovcu kod Banjaluke, 50 do 60 kubnih metara trupaca.

Određena količina imala je šumske pločice i čekić, dok preostali trupci nisu imala ova obilježja.

Trupci su pronađeni nakon što je policija došla do informacije da se na području kruga bivše kasarne na Manjači proteklih sedam dana vrši bespravna sječa šume.

O svemu navedenom obavještani su inspektori za šume, predstavnici Šumskog gazdinstva Banjaluka. Rad na utvrđivanju postojanja elemenata krivičnog djela je u toku, saopšteno je iz MUP-a RS.

Zajedničkim aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Inspektorata i JPŠ "Šume Republike Srpske" a.d. Sokolac od maja ove godine provedeno je šest odovojenih akcija kontrole drvoprerađivačkih postrojenja (pilane, cijepači i peletare), prometa šumskih drvnih sortimenata te aktivnosti usmjerenih na suzbijanje bespravnih sječa i šumskih krađa.

"Ukupno je oduzeto 641,26 m3 drvnih soritmenata, od čega na drvoprerađivačkim postrojenjima 520,86 m3, dok je u prometu oduzeto 65,97 m3 drvnih sortimenata", saopšteno je iz MUP-a RS.

Ove akcije realizovane su na području ŠG ''Doboj" Doboj, ŠG ''Gradiška'' Gradiška, ŠG ''Prijedor'', ŠG ''Vrbanja'' Kotor Varoš, ŠG ''Borja'' Teslić, ŠG ''Čemernica'' Kneževo, ŠG ''Ribnik'' Ribnik, ŠG ''Gorica'' Šipovo, ŠG ''Lisina'' Mrkonjić Grad, ŠG ''Majevica'' Lopare, ŠG ''Birač'' Vlasenica i ŠG ''Milići'' Milići ŠG ''Visočnik'' Han Pijesak, ŠG ''Romanija'' Sokolac i ŠG ''Jahorina'' Pale.

Ove aktivnosti realizovane su s ciljem realizacije aktivnosti predviđenih Akcionim planom za borbu protiv suzbijanja bespravnih sječa, krađa i nelegalnog prometa drvnih sortimenata.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u koordinaciji sa nadležnim subjektima i u narednom periodu će aktivno provoditi aktivnosti usmjerene na suzbijanje bespravnih sječa, krađa i nelegalnog prometa drvnih sortimenata, naročito na onim područjima gdje je ova problematika najizraženija.

/Nezavisne/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
okt2019

"Onomatobleja Show"...

Da li su Srbi samo hrabri i rodoljubivi, Bošnjaci samo dobroćudni i gostoljubivi, a Hrvati kulturni...

21
okt2019

Gosti došli turistički

Kakva fantastična nedjelja je iza nas terenima širom dobojskih, derventskih, teslićkih, šamačkih i...

21
okt2019

Radi se na identifikaciji lica...

Policija preduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti prijave da je na džamiji u Kozarskoj Dubici...

21
okt2019

Almasa Asanov pronađena u Grad...

Šesnaestogodišnja Almasa Asanov iz Pridjela Gornjeg, čiji je nestanak prijavljen 16. oktobra, pronađ...