3296 Objavljeno 10 oktobar 2019 Autor: Micro Mreza

Ni četiri godine nakon ubistva Milana Vujičića Vujketa (38) u sačekuši u Gradišci još se ne zna ime ubice ni eventualnog naručioca zločina.

Odmah nakon ubistva, u prvim satima 10. oktobra 2015. godine, govorilo se da opušci cigareta najvjerovatnije vode do ubice, koji je strpljivo čekao skriven iza obližnjeg kontejnera. Vujičić je usmrćen ispred bivšeg kafića „Kasper“, i to s dva metka ispaljena iz automatske puške.

Dosadašnjem toku istrage nije mnogo pomogla ni informacija koja je uslijedila godinu kasnije o automatskoj pušci nađenoj u rijeci Savi, u blizini mjesta gdje se gradska kanalizacija ulijeva u rijeku. Je li puška korištena u ovoj likvidaciji, iz MUP-a Republike Srpske nije ni potvrđeno ni demantirano, uprkos činjenici da je oružje nađeno oko 200 metara od bivšeg kafića „Kasper“.

Vujičić je ubijen u naselju Senjak nakon što je oko četiri ujutro 10. oktobra 2015. godine izašao iz kafića i krenuo prema automobilu Smart. Ubica ga je u zasjedi čekao pored kontejnera u ulici Ive Andrića i prema njemu je ispalio više hitaca iz automatske puške. Pogođen je u grudi i glavu.

Ubistvo je pripisano profesionalcu, a budući da je Vujičić imao reputaciju kriminalca s bogatim dosijeom, lista mogućih motiva za ubistvo bila je velika.

/MM/Avaz/