Ni četiri godine nakon ubistva Milana Vujičića Vujketa (38) u sačekuši u Gradišci još se ne zna ime ubice ni eventualnog naručioca zločina.

Odmah nakon ubistva, u prvim satima 10. oktobra 2015. godine, govorilo se da opušci cigareta najvjerovatnije vode do ubice, koji je strpljivo čekao skriven iza obližnjeg kontejnera. Vujičić je usmrćen ispred bivšeg kafića „Kasper“, i to s dva metka ispaljena iz automatske puške.

Dosadašnjem toku istrage nije mnogo pomogla ni informacija koja je uslijedila godinu kasnije o automatskoj pušci nađenoj u rijeci Savi, u blizini mjesta gdje se gradska kanalizacija ulijeva u rijeku. Je li puška korištena u ovoj likvidaciji, iz MUP-a Republike Srpske nije ni potvrđeno ni demantirano, uprkos činjenici da je oružje nađeno oko 200 metara od bivšeg kafića „Kasper“.

Vujičić je ubijen u naselju Senjak nakon što je oko četiri ujutro 10. oktobra 2015. godine izašao iz kafića i krenuo prema automobilu Smart. Ubica ga je u zasjedi čekao pored kontejnera u ulici Ive Andrića i prema njemu je ispalio više hitaca iz automatske puške. Pogođen je u grudi i glavu.

Ubistvo je pripisano profesionalcu, a budući da je Vujičić imao reputaciju kriminalca s bogatim dosijeom, lista mogućih motiva za ubistvo bila je velika.

/MM/Avaz/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
okt2019

Gosti došli turistički

Kakva fantastična nedjelja je iza nas terenima širom dobojskih, derventskih, teslićkih, šamačkih i...

21
okt2019

Radi se na identifikaciji lica...

Policija preduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti prijave da je na džamiji u Kozarskoj Dubici...

21
okt2019

Almasa Asanov pronađena u Grad...

Šesnaestogodišnja Almasa Asanov iz Pridjela Gornjeg, čiji je nestanak prijavljen 16. oktobra, pronađ...

21
okt2019

Zaplijenjena droga u Gradišci,...

Lj.B. i R.S. iz Gradiške uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo "Neovlaštena proizvod...