933 Objavljeno 06 novembar 2019 Autor: Micro Mreza

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 05.11.2019. godine, lišili su slobode lice inicijala B.P. iz Gradiške, zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo „Proganjanje“.

Naime, Policijskoj upravi Gradiška, 05.11.2019. godine, oko 13,00 časova, oštećena je prijavila da ju je unazad desetak dana fizički napao B.P. nanijevši joj tjelesne povrede, te da joj upućuje poruke uznemirujućeg sadržaja.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres porodične kuće koju koristi osumnjičeni B.P, vlasništvo N.P. iz Gradiške, i tom prilikom pronađeno je vatreno oružje – automatska puška, više komada municije i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Izvršenim alkotestiranjem lica B.P, kod istog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv B.P. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ,,Proganjanje“, a protiv N.P. izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.