773 Objavljeno 06 novembar 2019 Autor: Bojan Trgić

Još jedna u nizu nelogičnosti na zatvorenom sistemu naplate Autoputeva RS ogleda se u naplati putarine iz Čatrnje prema Banja Luci.

Putarina od Čatrnje do Banja Luke iznosi 3,50 KM, dok putarina iz Čatrnje do Laktaša iznosi 4 KM, iako je manja udaljenost do Laktaša u odnosu na Banja Luku.

Iz Autoputeva RS saopštili su da će visna putarine zavisiti od broja pređenih kilometara odnosno pređene udaljenosti, što u ovom slučaju koji smo navelio nema smisla. O ostalim nepravilnostima prilikom naplate putarine u Srpskoj pisao je i portal Capital tvrdeći da su iz preduzeća Autoputevi RS obmanuli javnost.

Vlada Srpske i „Autoputevi RS“ obmanuli su vozače kada su rekli da će putarinu plaćati po pređenom kilometru. Portal CAPITAL analizirao je udaljenost između naplatnih stanica i zvanične cijene putarina i utvrdio da se za isti broj pređenih kilometara plaća različita cijena, u pojedinim slučajevima i duplo veća.

Ako vozač putničkog automobila uđe na auto-put „9. januar“ u mjestu Drugovići (između Laktaša i Prnjavora) i vozi do Kladara (Doboj), preći će 60 kilometara i platiće putarinu pet maraka.

Ako isti vozač ne ide do Doboja, već odluči da ide u Gradišku i sa auto-puta siđe na naplatnom mjestu Čatrnja, platiće isto pet maraka putarine, iako je prešao 34 km ili skoro duplo manje kilometara nego do Doboja.

Iz Drugovića do Prnjavora auto-putem se ide 26 kilometara i plaća se dvije marke putarine, a iz Drugovića do Nove Topole (između Laktaša i Gradiške) takođe je 26 kilometara, a putarina je četiri marke.