250 Objavljeno 16 novembar 2019 Autor: Micro Mreza

Udruženje građana “Cezar” iz Srpca dobilo je vrijedne poklone od Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci koji su namijenjeni za novu aktivnost udruženja - “Malac hemičarac”.

Radi se o laboratorijskom priboru i mikroskopu za radionice koje imaju zadatak da pokrenu istraživački duh kod djece i odvedu ih u svijet nauke.

- Ovaj poklon nam mnogo znači budući da sada imamo mogućnost da opremimo malu laboratoriju i tako naše članove upoznamo ne samo sa svijetom hemije nego i sa svim drugim prirodnim naukama. Značajno je i to što polaznici radionica uče i mnoge praktične stvari koje će im značiti u budućnosti, a nadamo se i da ćemo ih zainteresovati za samostalno bavljenje naukom - rekla je izvršna direktorica udruženja Tanja Šnjegota. 

Sa polaznicima radionice radi magistar farmacije Valentina Ugren. 

- Iako smo već formirali grupu polaznika, pozivamo i druge entuzijaste koji vole prirodne nauke da nam se pridruže. Upisati se mogu djeca i mladi, ali starosna kategorija nije ograničena - istakla je Šnjegota i dodala da je nedavno ponovo pokrenuta i radionica “Kreativni petak” na kojoj sa mladima rade na izradi brojnih ručnih radova.

/Glas Srpske/