Simulacijom saobraćajne nezgode sa teško povrijeđenim učesnicima na platou ispred Kulturnog centra u Gradišci danas je obilježen Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda pod sloganom “Život nije dio automobila!”.

Pokaznu vježbu pružanja prve pomoći izveli su volonteri Crvenog krsta Gradiška.

Prema podacima gradiške Policijske uprave koja pokriva područje Gradiške i Srpca u proteklih deset mjeseci u osam saobraćajnih nezgoda deset lica je smrtno stradalo. U 23 saobraćajne nezgode 24 lica zadobilo je teške tjelesne povrede, dok je u 94 saobraćajne nezgode 114 lica zadobilo lake tjelesne povrede.

Vježbi su prisustvovali predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, grada Gradiška, Auto-moto društva Gradiška, predstavnici Policijske uprave Gradiška, Profesionalne vatrogasne jedinice i Doma zdravlja Gradiška.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, danas, 18.11.2019. godine, učestvovali su u obilježavanju ,,Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda“, a koji je organizovala Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto moto savez Republike Srpske.

U sklopu obilježavanja navedene aktivnosti, volonteri članova kluba mladih Crvenog krsta Gradiška i članovi prve pomoći osnovnih škola, su na platou ispred Kulturnog centra Gradiška, izveli pokaznu vježbu u pružanju prve pomoći u slučaju saobraćajne nezgode, dok su policijski službenici Policijske uprave Gradiška, vršili obezbjeđenje lica mjesta i uviđaj saobraćajne nezgode.

Cilj ove aktivnosti jeste sjećanje na žrtve saobraćajnih nezgoda, ali i podizanje svijesti kod učesnika u saobraćaju o poštovanju zakonskih propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, kako bi se smanjile posljedice saobraćajnih nezgoda.

U organizaciji ,,Svetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda“ učestvovali su i predstavnici Auto-moto društava Gradiška, Grada Gradiška, Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška, Profesionalne vatrogasne jedinice i Domom zdravlja Gradiška.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

13
dec2019

Počeo Prvi sajam obrazovanja i...

Gradska uprava grada Gradiška, u saradnji sa obrazovnim i drugim javnim institucijama, organizvoala...

13
dec2019

Eksplozija u poznatom noćnom k...

U Dositejevoj ulici u Gradišci noćas je odjeknula ekplozija, a kako "Nezavisne" saznaju u pitanju je...

13
dec2019

"Bljesak" pred čitao...

Promocija romana "Bljesak", autora Željka Mandića biće održana 15. decembra u 18 časova u banjalučko...

13
dec2019

Gradski fudbalski savez Gradiš...

Gradski fudbalski savez Gradiška organizuje svečanu manifestaciju na kojoj će biti proglašeni najbol...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka